Forskel mellem versioner af "Aarhus Business College"

Spring til navigation Spring til søgning
363 bytes tilføjet ,  for 2 år siden
ingen redigeringsopsummering
 
== Handelsgymnasiet (HHX) ==
'''[https://aabc.dk/aarhus-handelsgymnasium/ Aarhus Handelsgymnasium, HHX]''' er den ungdomsuddannelse i Aarhus Kommune, der har flest elever. Gymnasiet består af to afdelinger: En i Risskov og en i Viby J. Med en gymnasial HHX-uddannelse på 3 år får man adgang til mere end 200 videregående uddannelser (2018). På handelsgymnasiet læser man fag som erhvervsjura, virksomhedsøkonomi, international økonomi og afsætning – fag som er praksisnære, og som tager udgangspunkt i virkelighedens arbejdsmarked.
 
== EUX-, EUD- og EUV Business ==
'''[https://aabc.dk/eux-business-og-eud-business/eux/uddannelsen/ EUX Business]''' er den erhvervsfaglige studentereksamen. Aarhus Business College startede EUX Business op i sommeren 2015, og siden har den udviklet sig til at være et yderst kompetent alternativ til de andre ungdomsuddannelser. Forskellen på EUX Business og alle andre uddannelser er, at eleverne både får en studentereksamen og en erhvervsuddannelse. Det gør man gennem to års grundforløb på Campus Sønderhøj i Viby J efterfulgt af to år som elev i en virksomhed. På Aarhus Business Colleges EUX Business kan man vælge at specialisere sig indenfor fem retninger: ''Kontor'', ''detail'', ''handel'', ''event'' og ''digital handel''.
 
'''[https://aabc.dk/eux-business-og-eud-business/eud/uddannelsen/ EUD Business]''' er en erhvervsuddannelse for dem, der gerne vil hurtigt ud i erhvervslivet. EUD Business minder meget om EUX Business, men i stedet for to års skolegang har man kun et enkelt år på Aarhus Business College, inden man skal ud og have en toårig elevplads i en virksomhed. På EUD Business kan man vælge mellem to retninger: ''Business to Business'' og ''Butik og E-handel''.
 
'''[https://aabc.dk/eux-business-og-eud-business/euv/ EUV Business]''' er grundlæggende det samme som en EUX Business. Den helt store forskel er, at den kun er for folk over 25 år.
 
== EUD for studenter ==
'''[https://aabc.dk/eud-for-studenter/ EUD for studenter]''' er lavet til dem, der har taget en studentereksamen på HHX, STX, HTX eller HF, men som gerne vil have en karriere inden for kontor, handel, detail eller event. På Aarhus Business College findes et 5-ugers online forløb for HHX-studenter og et 10-ugers forløb, for dem med en studentereksamen fra [[Studentereksamen|STX]], [[Højere forberedelseseksamen|HF]] eller [[Højere teknisk eksamen|HTX]]. 10-ugersforløbet kan både tages online og som klassisk tilstedeværelses-undervisning, hvor man møder op i skole hver dag.
 
== EUD10 Business ==
'''[https://aabc.dk/eux-business-og-eud-business/eud10-business/ EUD10 Business]''' er en 10. klasse, hvor eleverne kan smage på de erhvervsfaglige fag i både teori og praksis, inden de skal vælge ungdomsuddannelse. Eleverne går på Aarhus Business Colleges Campus Sønderhøj, som ligger i Viby J, hvor erhvervsuddannelserne også ligger. Det betyder, at eleverne bl.a. går på samme skole som dem, der læser EUX Business og EUD Business. Derfor får de også et større indblik i, hvad det vil sige at gå på en erhvervsuddannelse på Aarhus Business College.
 
== Kurser & efteruddannelse ==
'''[https://aabc.dk/kurser-og-efteruddannelse/ Kurser & efteruddannelse]''' er navnet på Aarhus Business Colleges kursusafdeling som udbyder kurser og efteruddannelsesforløb inden for fagområder som IT, ledelse, kommunikation, salg og markedsføring, sprog samt økonomi. Kursusafdelingen udbyder forskellige typer af kurser; kurser målrettet ledige, inkl. 6 ugers forløb, kurser til personer i job samt virksomhedsrettede forløb, der endda kan skræddersyes. Mange af kurserne er arbejdsmarkedsuddannelser (AMU), hvortil der kan opnås tilskud og VEU-godtgørelse. Kurser & efteruddannelse på Aarhus Business College er en del af VEU-Center Østjylland.
 
== Eksterne henvisninger ==
24

redigeringer

Navigationsmenu