School of Business and Social Sciences (Aarhus Universitet)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Aarhus BSS er et af Aarhus Universitets fire hovedområder (fakulteter), og består af det tidligere Samfundsvidenskabelige Fakultet og det tidligere Handelshøjskolen (ASB). Under Aarhus BSS findes:

Der er ca. 14.000 dagsstuderende og flere tusinde deltidsstuderende, knapt 225 ph.d.-studerende og godt 500 videnskabelige medarbejdere, hvilket gør Aarhus BSS til en af Europas største businessschools og Danmarks største universitære enhed inden for business og samfundsvidenskab. Aarhus BSS har de anerkendte internationale akkrediteringer AACSB, AMBA og EQUIS.[1]

Fakultetets uddannelser tæller bl.a. cand.oecon., cand.merc., cand.jur. og cand.scient.pol.

Dekan for School of Business and Social Sciences er Thomas Pallesen

Historie[redigér | redigér wikikode]

Handelshøjskolen blev grundlagt i 1939, men udbød i starten kun Handelshøjskolens Diplomuddannelse (HD) med 72 studerende. Allerede året efter startede den første sproguddannelse. I 1951 begyndte det, der i dag er hoveduddannelsen inden for erhvervsøkonomi, nemlig HA-studiet. I de følgende år kom der også daghold inden for sprog.

D. 1. januar 2007 fusionerede Handelshøjskolen med Aarhus Universitet og havde nu status af et fakultet under Aarhus Universitet. Det officielle navn efter fusionen er Handelshøjskolen, Aarhus Universitet (på engelsk: Aarhus School of Business, Aarhus University). Som business school rangerer den blandt de 10 største i Europa, målt på studenteroptag.

D. 18. juni 2010 blev det offentliggjort, at Handelshøjskolen og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet fusionerer og danner Aarhus School of Business and Social Sciences, i daglig tale Aarhus BSS. Det nye hovedområde bliver Danmarks største aktør inden for erhvervs- og samfundsvidenskabelig forskning og uddannelse.

Aarhus School of Business and Social Sciences havde ved overgangen 16.110 studerende i alt. Heraf var 7.421 var bachelorstuderende og 5.388 kandidatstuderende. 3.261 var deltidsstuderende. Antallet af ph.d.-studerende udgjorde 209.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  • Profil på universitetets websted


Koordinater: 56°9′42″N 10°10′56.07″Ø / 56.16167°N 10.1822417°Ø / 56.16167; 10.1822417

Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.