Nivå Bugt Strandenge: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
en start
 
Isfisk (diskussion | bidrag)
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
'''Nivå Bugt Strandenge''' er et 20 hektar stort [[fuglereservat]] der ligger syd for byen [[Nivå]] ud til [[Nivå Bugt]]. Reservatet , der er en del af [[Nivå Ådal]]-[[Naturfredning i Danmark|fredningen]]<ref>[http://www.fredninger.dk/fredning/nivaa-aadal/ Nivå ådal] på fredninger.dk</ref> er oprettet, og forvaltes af [[Fugleværnsfonden]]. Området er en varieret fuglelokalitet, hvorfra der gennem årene er observeret mere end 200 fuglearter. Arealet er hovedsageligt [[strandeng]], som er tilgroet med [[tagrør]], og der er etableret et stisystem og et [[fugletårn]], ligesom der er udgivet foldere om stedets natur.
'''Nivå Bugt Strandenge''' er et 20 hektar stort [[fuglereservat]] der ligger syd for byen [[Nivå]] ud til [[Nivå Bugt]]. Reservatet, der er en del af [[Nivå Ådal]]-[[Naturfredning i Danmark|fredningen]],<ref>[http://www.fredninger.dk/fredning/nivaa-aadal/ Nivå ådal] på fredninger.dk</ref> er oprettet og forvaltes af [[Fugleværnsfonden]]. Området er en varieret fuglelokalitet, hvorfra der gennem årene er observeret mere end 200 fuglearter. Arealet er hovedsageligt [[strandeng]], som er tilgroet med [[tagrør]], og der er etableret et stisystem og et [[fugletårn]], ligesom der er udgivet foldere om stedets natur.


==Kilder og henvisninger==
==Kilder og henvisninger==

Versionen fra 16. maj 2019, 14:50

Nivå Bugt Strandenge er et 20 hektar stort fuglereservat der ligger syd for byen Nivå ud til Nivå Bugt. Reservatet, der er en del af Nivå Ådal-fredningen,[1] er oprettet og forvaltes af Fugleværnsfonden. Området er en varieret fuglelokalitet, hvorfra der gennem årene er observeret mere end 200 fuglearter. Arealet er hovedsageligt strandeng, som er tilgroet med tagrør, og der er etableret et stisystem og et fugletårn, ligesom der er udgivet foldere om stedets natur.

Kilder og henvisninger

  1. ^ Nivå ådal på fredninger.dk

Koordinater: 55°55′45.2″N 12°31′11.6″Ø / 55.929222°N 12.519889°Ø / 55.929222; 12.519889