Steen Lynge

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Steen Lynge
Sundheds- og infrastrukturminister
Grønland
Nuværende
Overtaget embede
26. marts 2013
Personlige detaljer
Født 25. november 1963 (54 år)
Nuuk
Nationalitet Grønlandsk
Politisk parti Atassut
Regering Aleqa Hammond

Steen Lynge (født 25. november 1963 i Nuuk) er en grønlandsk politiker for partiet Atassut, musiker og iværksætter. Han har siden landstingsvalget i 2013 været Sundheds- og infrastrukturminister.

Steen Lynge er også kendt som producer og tekniker ved indspilninger af nye navne i Grønland. Han driver sit eget pladeselskab og indspilningsstudie. Han har produceret mange læserbreve og deltaget i den offentlige debat de senere år på baggrund af sit politiske virke.

Musikalsk karriere[redigér | redigér wikikode]

Han startede som trommeslager i gruppen Simik i 1978. Som producer har Steen udgivet flere upcoming grønlandske musikeres musik, der blev produceret og udgivet på eget label, Melos Records. Han har bl.a. haft succes med bands som Taaq, Qulleq, Qeqquaq og Zedna.

Politisk karriere[redigér | redigér wikikode]

I 1998 blev Steen ansat hos Grønlands Forbrugerråd, og meldte sig i 2009 ind i Atassut. Her blev han politisk næstformand og formand i Atassuts lokalafdeling i Nuuk.

I forbindelse med sagen om udbetaling af juleløn, valgte Steen, og lokalafdelingen i Nuuk, at gå imod landsorganisationens politik. Det skabte en intern strid i partiet, hvor bl.a. formand Gerhardt Petersen taburet var truet.[1]

Fodnoter[redigér | redigér wikikode]