Stephen Hillenburg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Stephen Hillenburg
Stephen Hillenburg.jpg
Personlig information
Født Steven McDannell Hillenburg, 21. August 1961
Fort Sill, Oklahoma, USA Rediger på Wikidata
Død 26. november 2018
San Marino, Californien, USA Rediger på Wikidata
Nationalitet Amerikansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Animator
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Stephen McDannell Hillenburg (født 21. august 1961, død 26. november 2018) var en amerikansk marinbiolog og animator, og skaberen af serien SvampeBob Firkant. Serien er den femte længst-kørende Amerikanske animerede serie nogensinde.


Hillenburg er født i Lawton (Oklahoma) og som barn blev han fascineret af havet og udviklede sideløbende en interesse for kunst. I 1989 blev han optaget på California Instiute of the Arts for at starte en karriere som animator. Nickelodeon tilbød ham efterfølgende et job på den daværende animerede tv-serie Rocko's Modern Life, som resultatet af det arbejde han havde lavet som studerende.

I 1994 begyndte Hillenburg at skabe det koncept og de karakterer som senere hen blev til den animerede tv-serie SvampeBob Firkant. Serien havde premiere i 1999 og har været sendt siden da.

I 2017 blev Hillenburg diagnostiseret med sygdommen Amyotrofisk lateral sklerose (ALS), men udtalte at han ville fortsætte sit arbejde med tv-serien. Hillenburg døde den 26. november 2018 i en alder af 57 år grundet komplikationer af hans sygdom.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]