Stevnsgade Basketball (forening)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For herreholdet, se Stevnsgade Basketball og for dameholdet, se Stevnsgade Superwomen. For alternative betydninger, se Stevnsgade
Stevnsgade Basketball
     Stevnsgade 2015-2016
Stevnsgade logo.png
Grundlagt 5. maj 1958
Historie Stevnsgade Basket
(1958–1999)
BK Skjold/Stevnsgade
(1999–2008)
Stevnsgade Basketball
(2008–nu)
Arena Nørrebrohallen
By København, Danmark Danmark
Holdfarver Sort og hvid
         
Formand Ove Thelin
Hjemmeside sbbk.dk
Spilledragter
 
 
Hjemmebane shorts
Hjemmebane
 
 
Udebane shorts
Udebane
Enheder under Stevnsgade
Basketball pictogram.svg
Basketball pictogram.svg
Basketball pictogram.svg
Basketball (Herre)
Basketball (Kvinder)
Basketball (Amatør)

Stevnsgade Basketball er en dansk basketballklub og sportsforening hjemmehørende på Nørrebro i København. Klubben har ungdoms-, dame-, herre-, oldboys- og kørestolshold. Klubbens førstehold for både herre og damer blev udskilt fra moderklubben i sommeren 2015, og spiller også under navnet Stevnsgade. Både moderklubben og den professionelle afdeling afvikler sine hjemmebanekampe i Nørrebrohallen.

Klubbens historie[redigér | redigér wikikode]

Stiftelsen og begyndelsen[redigér | redigér wikikode]

Stevnsgade Basketball blev grundlagt i 1958 på Nørrebro. Stevnsgade var i firserne og halvfemserne blandt de dominerende hold i dansk basket med tre danske mesterskaber i 1979, 1980 og 1985.

Samarbejdet med BK Skjold[redigér | redigér wikikode]

Basketballklubben blev i 1999 lagt under Boldklubben Skjold fra Østerbro, hvilket medførte dannelsen af BK Skjold/Stevnsgade Basket.[1] Det tættere samarbejde har gjort klubben til en af de største danske sportsklubber medlemsmæssigt (over 1.800 medlemmer), såfremt man indkluderer medlemmerne fra alle afdelinger: basketball, fodbold, idrætsfritidsklubber, dans m.m. Klubbens eliteafdeling i basketball (både herrer og damer) skiftede i sommeren 2004 navn til BK Skjold Basket for at skabe en større samhørighed og slagkraft overfor bl.a. sponsorer og pressen. I denne forbindelse blev farverne i førsteholdenes spilledragter ændret til rød, sort og hvid (Boldklubben Skjolds klubfarver), hvorimod de resterende hold i senior- og ungdomsafdelingen har bevaret de oprindelige hvide og blå uniformer.

D. 20. november 2008 blev det enstemmigt besluttet, på en ekstraordinær generalforsamling, at Stevnsgade Basket skulle udskilles fra BK Skjold og blive til en selvstændig forening med nyt navn; Stevnsgade Basketball.

Udskillelsen af eliten[redigér | redigér wikikode]

I 2015 rykkede klubbens herrehold op fra 1. division til Basketligaen. I forbindelse med dette, blev 1. Herre og 1. Damer begge udskilt fra moderklubben og det professionelle selskab Stevnsgade Copenhagen blev oprettet. Siden da, har foreningen kun stået for amatørholdene, og har ikke længere en direkte kontrol over eliteholdene.

Organisation[redigér | redigér wikikode]

Klubben har siden stiftelsen deltaget i integrationsprojekter i bydelen. Man har blandt andet udviklet basketballspilleren Waseem Ahmad, som har en anden etnisk baggrund. Klubben har mange forskellige hold, for alle de forskellige aldersgrupper og køn som ønsker at spille basketball i hovedstadsområdet. Klubben har ungdomshold helt ned til U6 (for spillere under 6 år) og op til Oldboys/women.

I 2010 indgik klubben et samarbejde med Team Copenhagen omkring de dygtigste og mest talentfulde ungdomshold.

I 2013 blev Stevnsgade udnævnt til årets forening i Storkøbenhavn af DGI.


Klubbens spillesteder og haller[redigér | redigér wikikode]

  • Nørrebrohallen
  • Korsgadehallen
  • Hillerødgade Bad og Hal
  • Blågårds Skole
  • Guldberg skole
  • Rådmandsgade skole


Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Christian M. Olsen (26. september 2007). "Stevnsgade går på gaden" (PDF). Lokalavisen for Nørrebro og Nord-Vest. Hentet 1. december 2007. 

Ekstern kilde/henvisning[redigér | redigér wikikode]