Store Torskefjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Store Torskefjorden
Stuorra Dorskavuotna
Overblik
Land Norge
Kommuner Lebesby
Kommuner (Fylker) Troms og Finnmark
Område Laksefjorden
Type Fjord
Maks. længde 5,5 km
Maks. dybde 51 meter
Oversigtskort

Store Torskefjorden (nordsamisk: Stuorra Dorskavuotna) er en fjordarm af Laksefjorden i Lebesby kommune i Troms og Finnmark fylke i Norge. Fjorden går 5,5 km mod sydøst til Haug i enden af fjorden.[1]

Fjorden har indløb mellem Store Torskefjordklubben i nord og Lille Torskefjordklubben i syd. Syd for Lille Torskefjordklubben ligger Lille Torskefjorden. Gården Hamna ligger på sydsiden af fjorden og lige øst for Hamna smalner fjorden kraftig ind til et sund der bliver kaldt Straumen. I den indre del af fjorden ligger gårdene Eidet, Moen og Haug på sydsiden. Fjorden er 51 meter på det dybeste, lige nord for Hamna.

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Store Torskefjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi