Storfjorden (Lyngen)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Storfjorden
(kvensk: Isovuono, nordsamisk: Omasvuotna)
Storfjorden med bygden Lyngsdalen og fjeldet Jiehkkevárri
Storfjorden med bygden Lyngsdalen og fjeldet Jiehkkevárri
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Storfjord
Kommuner (Fylker) Troms og Finnmark
Område Lyngen
Type Fjord
Maks. længde 17 km
Oversigtskort
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Storfjorden. (Se også artikler, som begynder med Storfjorden)

Storfjorden (kvensk: Isovuono, nordsamisk: Omasvuotna)[1] er den inderste del af fjorden Lyngenfjorden i Storfjord kommune i Troms og Finnmark fylke i Norge. Fjorden er 17 kilometer lang. Fra indløbet, mellem bygden Rasteby i vest og Falsnesodden i øst, går fjorden i sydvestlig retning til fjordbunden ved Hatteng.[2]

Storfjorden set fra vestsiden.

Øst for Falsnesodden ligger bygden Skibotn. Lidt længere inde i fjorden ligger bygden Elvevoll på østsiden og længere mod syd ligger bygden Sandøyra. På den modsatte side af fjorden for disse, ligger de to bygderne Elsnes og Horsnes. Inderst i fjorden ligger landsbyen Hatteng. Ved Hatteng munder Signaldalelven ud i fjorden. Europavej E6 går langs hele østsiden af fjorden, mens fylkesvej 868 går langs vestsiden.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Storfjorden". Faktaark. Kartverket. Hentet 2. marts 2017. 
  2. ^ Storfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi