Storsteinnes

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Storsteinnes
Storsteinnes.jpg
Idyl i Storsteinnes
Overblik
Land Norge Norge
Kommune Balsfjord
Fylke Troms og Finnmark
Demografi
Befolkningstal 971 (2012)
 - Areal 1.28 km²
Oversigtskort

Storsteinnes er en by der er administrastionsby i Balsfjord kommune i Troms og Finnmark fylke i Norge. Byen har 971 indbyggere (2012), og ligger inderst i Sørkjosen i Balsfjorden. Byen er den største i kommunen, foran Nordkjosbotn.

Stedet[redigér | rediger kildetekst]

Storsteinnes var tidligere et vejknudepunkt i fylket, men efter omgribende forandringer af vejnettet, kom stedet væk fra E6, som er hovedfærdselsåren gennem Troms.

Mange af Storsteinnes arbejdspladser er i dag tilknyttet kommunal service og administration. Landbrug står også for en væsentlig del af arbejdspladserne i kommunen, både med primærproduktion og tjenesteydelser. TINE har et stort mejeri (osteproduktion) og gedeosteri i Storsteinnes, og der er også virksomheder der producerer foder til husdyr og fisk. I kommunecenteret finnes også handels- og servicevirksomheder indenfor forskellige brancher; hus- og byggeleverandører (Maxbo og Byggmakker), flere elektriske firmaer (JM Hansen, Euronics), rørlæggerforretninger, tøj og sko, gavebutik, Sparebank 1 Nord-Norge, vinmonopol, sportsbutik, optiker, frisører, daglivarebutikker, bilværksteder og traktorsværksted. Dertil både offentlig og privat tandlæge, kommunalt lægecenter, apotek, veterinærkontor. Storsteinnes centrum har også et fint udvalg af kafeer, spisesteder og en pub. I idrætsparken på Moan ligger Balsfjordhallen som er genrejst efter storbranden i 2010. Her finnes også Moan Kunstgress, skiskytteanlæg, lysløjpe og Storsteinnes skole. Midt-Troms Museums afdeling Fjordmuseet ligger her og viser sine besøgende naturhistorie.

Byen har også en fodboldklub som spiller i 5. division, avd. 2 i Troms, Storsteinnes IL

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]