Stunt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Icon apps query.svgHvad handler artiklen om?
Denne artikels indledning bør kort forklare, hvad artiklen handler om, jf. stilmanualen. Husk at skrive det indlysende.

Stunt i Danmark startede for alvor i 80'erne med Spang Olsen brødrene, Martin og Lasse Spang Olsen indsatser i film som Midt om natten, Mord i Mørket.

Mord i Paradis og Jydekompagniet. Spang Olsen brødrene havde desuden også en stunt skole som mange af de nuværende aktører på stuntmarkedet gik på. Spang Olsen brødrene er nu "pensionerede" indenfor stuntbranchen.

Eksempler på aktuelle danske stuntkoordinatorer er Stig Günther som er indehaver af 2 Guinness verdensrekorder og Deni Jordan som har vundet.[1] i Moskva samt blev nomineret til en Taurus World Stunt Award for "Best action in a Foreign Feature." i 2010 og 2014.[2] Stig Günther er kendt for at koordinere Forbrydelsen, Rejseholdet, Borgen og mange andre produktioner. Deni Jordan har stuntkoordineret flere sæsoner af Broen, Mænd og Høns, Wallander og mange andre film og tv-serier.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
DanishView.svg Denne artikel omhandler overvejende eller alene danske forhold. Hjælp gerne med at gøre artiklen mere almen.