Stunt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
DanishView.svg Danske forhold. Denne artikel omhandler alene (eller overvejende) danske forhold. Hjælp gerne med at gøre artiklen mere almen.

Stunt i Danmark startede for alvor i 80´erne med Spang Olsen brødrenes indsatser i film som Midt om natten, Mord i Mørket.

Mord i Paradis og Jydekompagniet. Spang Olsen brødrene havde desuden også en stunt skole som mange af de nuværende aktører på stuntmarkedet gik på. Spang Olsen brødrene er nu "pensionerede" indenfor stuntbranchen.

Eksempler på aktuelle danske stuntkoordinatorer er Stig Günther som er indehaver af 2 Guinness verdensrekorder og Deni Jordan som har vundet.[1] i Moskva samt blev nomineret til en Taurus World Stunt Award for "Best action in a Foreign Feature." i 2010 og 2014.[2] Stig Gunther er kendt for at koordinere Forbrydelsen, Rejseholdet, Borgen og mange andre produktioner. Deni Jordan har stuntkoordineret flere sæsoner af Broen, Mænd og Høns, Wallander og mange andre film og tv-serier.

Referencer[redigér | redigér wikikode]