Succubus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Lilith forsøger at få Eva til at spise den forbudne frugt, 1400-tallet.
En skulptur fra 1500-tallet, der repræsenterer en Succubus.


Succubus ((Latin): succuba = prostitueret) var en kvindelig dæmon (eller ond ånd) i middelalderovertroen, der besøger mænd, oftest munke, i deres søvn for at udføre et spøgelses-samleje. Mænd der har samleje med en Succubus vil enten få nedsat helbred eller dø, da Succubi dræner dem for energi under samleje. Under samleje indsamler Succubi sæd fra manden. Succubus har et mandligt modstykke kaldet Incubus. Incubi forfører kvinder og har, lige som Succubi, samleje med dem i deres søvn. Under samleje kan Incubus bruge den sæd, Succubus har indsamlet, til at gøre kvinderne gravide. Hvis dette medførte graviditet ville disse børn være nemmere at påvirke af dæmoner eller have fysiske skavanker. Succubi havde tiltrækkende udseender af ubeskrivelig skønhed, dog med visse skønhedsfejl; så som flagermusevinger, katteøjne, horn eller haler.

Bygger sandsynligvis på mænds ufrivillige udløsning i søvne (også kaldet englefisse), samt en tidlig form for billedløs porno i et strengt, kristent miljø.

Populærkultur[redigér | redigér wikikode]

En succubus optræder også i et afsnit af tegneserien South Park eller i den engelske serie "Being Human" (sæson 4, afs. 5). hvor en succubus forføre seriens hovedpersoner. Ligeledes er hovedpersonen Bo i den canadiske serie Lost Girl er en succubus. De lægger også navn til en af de demoner, som kan blive fremmanet af en warlock i World of Warcraft.


Mytologi Stub
Denne artikel om mytologi er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.