Supergrass

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Supergrass
Supergrass.jpg
Fra venstre mod højre: Gaz Coombes, Danny Goffey og Mick Quinn i The Roundhouse, London, 14. marts 2008
Information
Oprindelse Wheatley, Oxfordshire, England
Genre Alternativ rock, indierock, britpop
Aktive år 1993-2010
Pladeselskab Parlophone, Sub Pop, Backbeat, Island Def Jam, Capitol, Supergrass, Cooking Vinyl
Associeret med The Jennifers
Diamond Hoo Ha Men
The Hotrats
dB Band
Lodger (British band)
Tidligere medlemmer Gaz Coombes
Danny Goffey
Mick Quinn
Rob Coombes
Eksterne henvisninger
supergrass.com

Supergrass er et rockband med rødder i Oxford, England. Bandet består af brødrene Gaz Coombes (forsanger og guitarist) og Rob Coombes (keyboard), Danny Goffey (trommer og vokal) og Mick Quinn (bas og vokal). Deres første single Caught By the Fuzz blev udgivet i 1994 i 250 eksemplarer der blev revet væk, og Supergrass skrev derefter kontrakt med EMI-pladeselskabet Parlophone som genudgav singlen. Debutalbummet I Should Coco (1995) strøg direkte ind på den britiske hitlistes førsteplads og blev i Danmark især kendt for hittet Alright. Efterfølgeren In It For The Money blev også vel modtaget såvel af anmeldere som kommercielt selvom den tydelige Britpop-stil fra debutalbummet nu havde fået en anderledes mørk lyd.

Supergrass' tredje album Supergrass (1999) opnåede ikke samme succes som forgængerne, og bandet holdt efterfølgende en tre-årig pause. I 2002 udkom albummet Life On Other Planets (LOOP) som fik roser af anmelderne dog uden at sætte voldsomt gang i pladesalget. I Danmark fik sangen Seen the Light en vis eksponering da mobilselskabet Orange benyttede den i en tv-reklame. LOOP blev det første album hvor Rob Coombes officielt blev anerkendt som bandmedlem selvom han også deltog på de tidligere.

Gruppens noget dystre, femte album Road to Rouen (2005) fik en knap så succesfuld modtagelse der dog rækkede til en niendeplads på den britiske hitlise.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]