Syvdsfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Syvdsfjorden
Syvdsfjorden set mod øst fra Eidså-området
Syvdsfjorden set mod øst fra Eidså-området
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Vanylven og Sande
Kommuner (Fylker) Møre og Romsdal
Område Sunnmøre
Maks. længde 10 kilometer
Maks. dybde 360 meter
Oversigtskort

Syvdsfjorden er en 10 kilometer lang og omkring en km bred fjord i Vanylven kommuneSunnmøre i Møre og Romsdal fylke i Norge. Fjorden er en arm af Rovdefjorden og går fra Koparneset på vestsiden af Syvdsfjorden og Syvdsneset på østsiden, ind til bygdecenteret Syvde. Bygden Eidså ligger cirka halvvejs inde i fjorden på vestsiden.[1]

Den største dybde i fjorden er 328 meter, yderst ved Rovdefjorden.

Østsiden af den ydre del af fjorden er specielt høj og stejl, over 800 meter ret op. Lige øst for bjergvæggen ligger Sandegga på 970 meter over havet. Fylkesvej 61 går langs fjorden fra Eidså til Koparnes færgekaj. Vejen som ellers går rundt langs fjorden, hed tidligere riksvei 652, og den går videre gennem Rovdestranda og via Lauvstad færgekaj til et kryds ca. 400 meter fra Volda færgekaj.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Syvdsfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi