Tæskeholdet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Tæskeholdet var et live satire radioprogram på Danmarks Radios P3, som blev sendt i perioden 19961997.

Radioprogrammet, med værterne Casper Christensen, Jan Gintberg, Mads Vangsø og Søren Søndergaard, startede som et efterårsferie radioprogram på Danmarks Radios P3, og var et satire show med diverse underfundige påfund fra værterne – til tider af seksuel og provokerende karakter. Tæskeholdet fik sin debut i 1996, hvor P3 lod dem overtage radioprogrammet Strax i en kort periode. I 1997 får Tæskeholdet tildelt sendetid på P3 hver fredag morgen fra kl. 9.10 til kl. 12.00, og om aftenen kunne man på DR2 gense højdepunkterne fra dagens program. Ligesom radioprogrammet, blev tv udgaven ligeledes en stor succes, og slog hurtigt det dengang mest populære Eleva2ren, der blev sendt på den konkurrerende tvkanal TV 2.

Tæskeholdet medvirkede til at udvide begrebet underholdning på både tv og i radio, med deres ofte grænseoverskridende indslag. Inspirationen kom formentlig fra den amerikanske radiovært Howard Stern, som blandt meget andet fyldte sit studie med letpåklædte piger og som ellers ikke fulgte de almindelige regler for, hvordan radioprogram skulle udformes. Casper Christensen har selv udtalt at han er stor beundrer af Howard Stern og er inspireret af hans direkte form for provokation.[kilde mangler]

Tæskeholdet var en så stor succes, at mange unge begyndte møde op på Worsåesvej foran Radiohuset for at høre programmet. Det resulterede i del uro, til gene for især naboerne, ikke mindst fordi de mange tæskeholds-fans måtte lade vandet i tilfældige opgange.

Indslag[redigér | rediger kildetekst]

Af nogle af Tæskeholdets faste indslag kan nævnes, "Polka til de kendte" hvor de ringede til en kendt person, for derefter at synge og danse mens de råbte: "Polkaaaaaa!" Et andet fast indslag var "1, 2, 3 Buksetrold". Det gik ud på, at de kastede deres bukser ud af vinduet, og ventede så på at de blev bragt tilbage af en lytter. Der var også "Tale til nationen", hvor den faste taler Jan Gintberg sagde et par borgerlige ord til Danmarks borgere. Tæskeholdet optrådte også på Bakken i en af deres sidste udsendelser. Et stort antal mennesker mødte op, det blev en stor succes, og en oplevelse for Bakkens besøgende, der endte ud i at en del borde måtte lide undergang, på grund af de mange fans, der ville have bare et lille glimt af værterne. I Tæskeholdet blev der også langet ud efter en del mennesker. Tæskeholdets ærkefjende var først og fremmest Jørn Hjorting, som fik deres kærlighed at føle jævnligt.

Hver udsendelsen blev sluttet af med, at hele studiet sang med på "Fredagssangen", som Bent Fabricius Bjerre havde skrevet melodien til. Det var i øvrigt jinglen til et TV-program ved navn Pusterummet. I "Fredagssangen" blev det gennemgået hvad de havde lavet i dagens program, hvad der havde været godt og dårligt. På nær et par enkelte linjer i sangen, var det en Casper Christensen improviserede teksten til i hver udsendelse.

Gæster[redigér | rediger kildetekst]

Tæskeholdet benyttede sig flittigt af at have forskellige gæster med sig i studiet. En række kendte mennesker, bl.a. Anne Linnet, Bengt Burg, Uffe Ellemann-Jensen, Cecilie Frøkjær m.fl. stillede velvilligt op i programmet.

Herudover var der en fast skare af tilbagevendende medvirkende. Her kan nævnes Niels Strandet, tidligere frisør for Mabel. Peter Roed i tæskeholds-sammenhænge kendt som klokkelærlingen samt stripperne Kimmie Andersen (Jade Laila) og Kira Eggers.

Udgivelser[redigér | rediger kildetekst]

Tæskeholdet udgav udover en cd med titlen Vi Sparker Røv med sange, sketches og telefonfis fra programmet, også to videoer Tæskeholdet og Tæskeholdet - Halal og farvel.

I 2006, 10 år efter Tæskeholdet gjorde deres indtog på P3, udsendtes dobbelt DVD'en Tæskeholdet – TIl nationen, med udvalgte indslag fra Tæskeholdets udsendelser. CD'en Vi Sparker Røv er med som bonus-CD.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]