Eleva2ren

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Eleva2ren
Links
Eleva2renIMDb (Engelsk)Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Eleva2ren var et underholdningsprogram, der blev sendt som direkte tv på TV 2. Programmet blev produceret af Nordisk Film TV og sendt fra 7. oktober 1988 til 17. maj 1996.

Programmet, der blev sendt hver fredag aften, var en blanding af underholdning, musik samt gæster i studiet. Gæsterne ankom med elevator – deraf navnet på programmet.

Et fast programpunkt i Eleva2ren var at seere kunne ringe ind og deltage i et computerspil ved hjælp af telefonen, dette gav liv til figurerne OsWald og Skærmtrolden Hugo. Programmet startede kl 20.00 og var delt i en del 1 og 2, i pauserne blev der sendt nyheder og tv-serier som f.eks. Bergerac og En stemme i natten.

I 1996, efter 8 år, lukkede programmet. Da det gik højest, kunne det mønstre mellem 1 og 1,8 millioner seere.[kilde mangler] Det startede som en "frækkere og yngre" udgave af DRs Kanal 22 (fra før TV 2-tiden), men de sidste år havde det – trods nye og yngre studieværter – ikke kunnet fastholde interessen. De sidste år led det voldsomt under konkurrencen fra DRs Husk Lige Tandbørsten.

I forbindelse med TV 2s 20 års jubilæum 1. oktober 2008 havde man produceret et mindeprogram der hed Eleva20eren.

Værter på Eleva2eren[redigér | redigér wikikode]

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]