Tērvete

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Tērvete
Byvåben
Overblik
Land Letland Letland
Borgmester Edvīns Upītis
Landsdel Zemgale
Distrikt Dobeles
Kommune Tērvete storkommune
Tērvetes novads
Grundlagt Nævnt første gang 1280
Postnr. LV-3730
Demografi
Indbyggertal
Tērvete kommune

4.088 (2010)
Andet
Tidszone UTC+2
Hjemmeside www.tervetesnov.lv
Oversigtskort

Tērvete er en landsby i Letland. Byen blev første gang nævnt i den livonske rimede krønike og er kendt for ruinerne af Tērvete slot bygget af kongerne i det vestlige Zemgale i middelalderen.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Tērvete borgbanke.

Ifølge en populær legende lavede den zemgalske konge Namejs en ring kaldet "namejs" for at kunne blive identificeret af sin familie. Imidlertid fik hans fjender fat i oplysningen og søgte efter ringen for at dræbe kongen. Landsbyboerne lavede lignende ringe for at beskytte kongen. Ringen er i dag en populær ring i Letland og kan købes som souvenir.

I 1286 blev det zemgaliske slot Tērvete, der var et af de sidste zemgalske støttepunkter, ødelagt af den Liviske Orden efter slaget ved Durbė. I 1335 byggede den Liviske orden en træborg Hof zum Berge (lettisk: Kalnamuiža), hvor det tidligere fæstningsværk havde været placeret, træborgen blev ødelagt af litauiske styrker i 1445.

Arkæologiske udgravninger[redigér | rediger kildetekst]

I 1819 erklærede K. F. Watson at borgbanken på højre bred af Tērvete floden var det legendariske Tērvete slots, der er beskrevet i krøniker fra middelalderen. Borgbanken blev udgravet af August Bielenstein mellem 1866 og 1892. Det lettiske Historiske Museum foretog udgravninger i 1952-53 og 1954-59

Tērvete har et museum, et posthus, overnatningsmuligheder, tankstation og spisesteder. Der løber en å igennem byen, Tērvete å.

Tērvete er også en flylandingsbane som formentligt blev benyttet under 2. verdenskrig.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Lettisk geografiSpire
Denne artikel om lettisk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi