Diskussion:Bøstrup (Drøsselbjerg Sogn)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Landbrug Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Landbrug, et forsøg på at koordinere oprettelsen af landbrugsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Herregårde Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Herregårde, et forsøg på at koordinere oprettelsen af herregårdsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Bøstrup / Bødstrup?[rediger kildetekst]

En anonym IP-bruger har rettet Bøstrup til Bødstrup i artiklen. Efter en hurtig google-søgning kan jeg se at diverse adresseportaler skriver det som Bødstrup Gods, mens danskeherregårde.dk skriver Bøstrup. Er der nogen der kan hjælpe med dette? Mvh. InsaneHacker (diskussion) 4. nov 2014, 09:14 (CET)

Det virker til, at Bødstrup er den mest gængse form, og at det er den, de selv bruger - så jeg har flyttet siden. Se i øvrigt Den Store Danske. --Andreas Müller (diskussion) 4. nov 2014, 11:54 (CET)
Stednavnudvalget siger Bøstrup - den plejer vi at følge. Jeg har også tjekket trap 3 udgave: de angiver også Bøstrup.. --Steen Th (diskussion) 4. nov 2014, 12:18 (CET)
Hmm. På gst.dk er det Bøstrup. Men man kan vel stave sin gård, som man vil? --Andreas Müller (diskussion) 4. nov 2014, 12:43 (CET)
Man har Stednavnudvalget netop for at stavning på steder bliver ens, når det er officielle anvendelser: Det vedtaget navn kommer på deres liste over autoriserede stednavne. --Steen Th (diskussion) 5. nov 2014, 12:00 (CET)
Ja, på Wikipedia:Navngivning#Danske_stednavne er der ikke så meget tvivl. I øvrigt, til min sidste kommentar, skriver Stednavneudvalget, at almindelige gårde og huse ikke er omfattet af deres arbejde. En hurtig rundtur i området viser heller ikke nogen skiltning (der kunne tale for en forandring), andet end et enkelt lille et ved en indkørsel. Jeg hælder nok til, at vi skriver Bøstrup, men det nager jo lidt, at Bødstrup er den mest brugte form (af hvad vi kan se på nettet). --Andreas Müller (diskussion) 6. nov 2014, 09:34 (CET)