Brugerdiskussion:Steenth

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search

Bemærk

  • Aflevér ikke dit svar på en diskussionside fra et andet sted på denne side! Aflevér dit svar, hvor diskussionen er! Det er for at holde en diskussion sammen.
  • No translations requests, please!


Nyheder for august 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 8 - udgivet 1. august 2018

Holland/Nederlandene[redigér wikikode]

Hvorfor er du ved at bytte "Kategori:X fra Holland" ud med "Kategori:X fra Nederlandene"? Det skulle der, så vidt jeg ved, ikke være konsensus for. mvh Tøndemageren (diskussion) 9. aug 2018, 10:10 (CEST)

Det sker engang imellem at både en "Kategori:X fra Holland" og "Kategori:X fra Nederlandene findes: Hej plejer jeg at sammenskrive dem. Og i det aktuelle tilfælge var det Kategori:Fodboldtrænere fra Holland som blev oprettet sidst. Og Kategori:Fodboldtrænere fra Nederland blev omdøbt til Kategori:Fodboldtrænere fra Nederlandene. Og beslutningen er at begge varianter må bruges. Men jeg plejer normalt at lade Nederlandene varianten være den, som overlever. --Steen Th (diskussion) 9. aug 2018, 10:44 (CEST)
I tilfældet fodbold, bør du nok overveje om det ikke skal være varianten Holland der overlever. Umiddelbart er der flest i kategorien Fodboldtrænere fra Holland - og så er alderen jo underordnet imo. Derudover er Nederlandene ikke normalt brugt i dansk fodboldjargon, hvorfor det slet ikke giver mening at prøve at påvirke sproget til noget det ikke er - og navngivningsregler er ved de samme for kategorier som for artikler - vi skal bruge det mest brugte? :) mvh Tøndemageren (diskussion) 9. aug 2018, 11:06 (CEST)
Optælling i kategorier kan ikke bruges som kriterie, når de fleste artikler er blevet flyttet, da den nye kategori blev oprettet. Det er reelt en flytning, som en bruger ville foretage.
Meste brugt kategori: Nederlandene bruges i 216 kategorier og Holland i 62 kategorier - fordelingen har været sådan i årevis. Jeg vil gerne til kategorier være mere formel, så vi ikke kommer med den gamle provis Holland. (artiklen Holland vil jeg ikke drømme om at flytte!) --Steen Th (diskussion) 9. aug 2018, 12:22 (CEST)
Enig med Steenth. Blot der er blød omdirigering, så er der reelt ikke noget problem. --Pugilist (diskussion) 9. aug 2018, 12:43 (CEST)
Problemet består i, at der laves en de facto ændring af de aftaler der tidligere er lavet i forhold til hvilket landenavn der vælges. Eftersom det har været et kæmpe stridspunkt tidligere, så er det slet ikke i orden, at lave disse ændringer, inden at have diskutereret med communitiet først. Det virker måske en kende overdrevet, men ikke desto mindre anser jeg faktisk dette som en konfliktoptrappende handling (selvom det måske ikke er ment sådan). Så inden der gøres mere på dette område, så bør du tage den på landsbybrønden. Jeg er personligt ikke enig i, at du har valgt den rigtige løsning, men jeg vil selvfølgelig bøje mig for en eventuelt konsensus mod mig. mvh Tøndemageren (diskussion) 9. aug 2018, 19:51 (CEST)

Bot genereret titel → Botgenereret titel[redigér wikikode]

Hej Steenth. Jeg kan se at Steenthbot i hvert fald tidligere har indsat teksten "<!-- Bot genereret titel -->" på flere websider (tilfældigt eksempel, som i øvrigt også illustrerer et helt andet problem med at botten ikke håndterer "bløde" javascript-redirects, men det er denne forespørgsel uvedkommende). Teksten bør rettes til "<!-- Botgenereret titel -->" for at være korrekt dansk. Er det noget, du kan fikse? Selvfølgelig primært for nye indsættelser, men hvis det er relativt nemt at rette tidligere indsættelser også, når botten kommer forbi en side, ville det være dejligt. --Jhertel (diskussion) 17. aug 2018, 13:44 (CEST)

Fremad-rettet - så skal rettelsen af teksten ske et sted på https://translatewiki.net hvor tekst-strengen skal ændres. Hvor ved jeg ikke. Når det er godkendt mv. så kommer det ind i kildeteksten for pywikibot og på en tidspunkt kommer det over i min kopi.
Bagud-rettet. Jeg bruger standard-kode, så jeg ændre ikke på hvordan pywikibot virker. --Steen Th (diskussion) 17. aug 2018, 16:59 (CEST)
Rettet på translatewiki (https://translatewiki.net/w/i.php?title=Pywikibot:Reflinks-comment/da&diff=prev&oldid=8280156) --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. aug 2018, 17:08 (CEST)
@Dipsacus fullonum: Tak, Kartebolle! Dejligt du kom mig i forkøbet. --Jhertel (diskussion) 17. aug 2018, 18:09 (CEST)
@Steenth: Tak for henvisningen til oversættelsesstedet. Jeg vidste ikke, at du brugte standardkode; jeg kunne bare se, at det var Steenthbot, der foretog ændringen. Kan man mon se koden til Steenthbot et sted, så jeg kan blive klogere på hvordan tingene foregår? Det er altid nemmere og sikrere at se kørende eksempler end at læse dokumentation, som nemt kan være forældet. Og måske jeg kan blive inspireret til en dag at lave en bot, der bagudrettet kan rette stavefejl som den pågældende – eftersom jeg på dit svar udleder, at der ikke findes en sådan eksisterende bot. --Jhertel (diskussion) 17. aug 2018, 18:09 (CEST)
@Jhertel: Den bot som Steen bruger hedder Pywikibot. Du kan se mere på og få koden (som er i python) fra mw:Manual:Pywikibot. Den vil i øvrigt snilt kunne finde og ændre eksisterende forekomster af "Bot genereret titel", men om nogen gider ændre en tekst som ikke er synlig, er en anden sag. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. aug 2018, 18:21 (CEST)
@Dipsacus fullonum: Tak for henvisningen. Jeg troede dog, at Pywikibot mere var et bibliotek, som man kunne bruge til sine egne scripts; jeg var mere nysgerrig efter at se faktisk kørende scripts (som benytter biblioteket), især de scripts der kører på dansk Wikipedia. Men det kan jo være jeg har misforstået, hvordan tingene foregår. Angående teksten, der "ikke er synlig", så er den synlig for alle, der redigerer, så jeg ville nu finde det relevant at ændre det; jeg kan godt lide orden også bag kulisserne. Men jeg ser på, om jeg når dertil eller finder andre ting at kaste mig over. --Jhertel (diskussion) 17. aug 2018, 19:26 (CEST)
@Jhertel: Ja, Pywikibot er et bibliotek som man kan bruge med sine egne scripts. Men der er også omfattende samling af færdige scripts som man kan bruge. Teksten "Bot genereret titel" kommer fra scriptet refLinks. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. aug 2018, 19:33 (CEST)
@Dipsacus fullonum: Tak! --Jhertel (diskussion) 17. aug 2018, 23:30 (CEST)

Nyheder for september 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 9 - udgivet 1. september 2018

Ny blokerings- og bandlysningspolitik, samt ændringer i forbudspolitikken og retningslinjer for administratorer[redigér wikikode]

Da du er administrator vil jeg gøre opmærksom på at politikken for blokering og bandlysning, politikken for forbud, samt retningslinjerne for administratorer er blevet ændret. Den mest gennemgribende ændring er af blokeringspolitikken der nu er mere tydelig ift. hvornår det er passende at anvende blokerings-foranstaltningen.

Se evt. forslaget hvor ændringerne er opsummeret i punktform.

Mvh. InsaneHacker (diskussion) (sendt via Speciel:MassMessage 20. sep 2018, 14:13 (CEST))

Nyheder for oktober 2018[redigér wikikode]

Wikipediajournalen
10. årgang, nr. 10 - udgivet 1. oktober 2018