Diskussion:Folkeafstemningen på Færøerne 1946

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Artiklen mangler desværre kilder, tallene i statistikken stemmer eksempelvis ikke overens med hvad der står om emnet i den engelske artikel. BillyDK (diskussion) 19. apr 2015, 16:10 (CEST)

Tallene stammer fra den færøske artikel, som så er brugt i den norske (som jeg har oversat). Der er nævnt litteratur i den færøske, så jeg går ud fra der er kildedækning. Afvigelsen til den engelske er minimal: Den færøske opgørelse har 16 færre afgivne stemmer: 4 for løsrivelse, 9 for union og 3 ugyldige. Ellers er de identiske - den engelsk medtager blot en decimal mere i angivelsen af stemmeprocenten. Umiddelbart har jeg mest fidus til kilderne i den færøske.--Batmacumba (diskussion) 19. apr 2015, 18:54 (CEST)

Tysk wiki har også valgt at bruge de færøske tal. Færingerne har givet stjerne til artiklen, hvilket jeg antager de ikke havde gjort, hvis kildegrundlaget var tvivlsomt.--Batmacumba (diskussion) 19. apr 2015, 19:12 (CEST)
Hvis man sammenligner tallene er der tale om en række afvigelser på ganske få stemmer (1-5) i flere valgkredse. Så den ene af optællingerne er før de sidste tvivlsomme stemmer er blev vurderet. Jeg har flere gange fundet småfejl i det tyske datasæt, som engelsk wiki referer til, så jeg tror mere på, at de færøske tal er de endelige med omvurdering af enkelte stemmer på grænsen ml. gyldig og ugyldig.--Batmacumba (diskussion) 19. apr 2015, 19:35 (CEST)
Ironisk nok refererer den tyske database til færøsk Wiki som en af kilderne til deres tal ;-)--Batmacumba (diskussion) 19. apr 2015, 19:38 (CEST)
Jamen så er der vist ikke noget alligevel om den sag, godt du fik kilder med ;) -- vh.BillyDK (diskussion) 19. apr 2015, 19:56 (CEST)