Diskussion:Ring 2 (København)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ringsymbolet[rediger kildetekst]

Jeg er lidt generet af, at Ring X skrives OX i denne og andre artikler, da der jo ikke er tale om bogstavet O, men en cirkulær ring (◯).

Det kunne være fint med en skabelon til alle den slags ringveje, så vi har et centraliseret sted hvor vi kan angive skrivemåden for alle ringveje på en måde, der bedst muligt genskaber en ring. Såsom {{Ring 2}} eller {{Ringvej 2}} → 🞅2.

Jeg har dog svært ved at finde et Unicode-symbol, som er den korrekte ring. Den korrekte ring er en ring der har samme højde som et A og står på basislinjen lige som et A (eller et stort O), men som er cirkulær i modsætning til det store bogstav O, som er aflangt.

https://unicode-search.net/unicode-namesearch.pl?term=CIRCLE kan bruges til at lede efter cirkler.

Tegnet "○" ("U+26AC MEDIUM SMALL WHITE CIRCLE") vises helt korrekt i visse skrifttyper (placeret som et A), men ukorrekt i andre skrifttyper, så det er problematisk at bruge.

Og "◯" ("U+25EF LARGE CIRCLE") står ikke på basislinjen og er derfor ikke perfekt (◯2), men virker dog mere konsistent.

"⭘" ("Medium white circle") kunne være en mulighed. ⭘2.

Så er der "🞅" (U+1F785, "MEDIUM BOLD WHITE CIRCLE"), som også virker lovende. 🞅2.

Og der er flere.

Men inden jeg kommer for godt i gang, så er der måske allerede foretaget en undersøgelse af alt dette et sted, som jeg ikke har set? Er der nogen, der ved det?

Det er vigtigt at undersøge i mange skrifttyper for at se, hvilket tegn der passer bedst i de fleste tilfælde. Men det smarte kunne jo altså være at ensrette skrivemåden ved at centralisere den i en skabelon. --Jhertel (diskussion) 6. dec 2020, 15:56 (CET)

https://wordmark.it/ kan man prøve en tekst i mange skrifttyper. Det er svært at finde en cirkel, som præcis står på basislinjen og er af samme højde som et stort bogstav i alle skrifttyper. Hm. --Jhertel (diskussion) 6. dec 2020, 16:38 (CET)
"⭘" ('HEAVY CIRCLE', U+2B58) ser faktisk lovende ud, når man prøver den med mange skrifttyper. Den ser ganske fin ud med langt de fleste skrifttyper. ⭘2, ⭘3. --Jhertel (diskussion) 6. dec 2020, 16:43 (CET)
Højde, størrelse og tykkelse kan med fordel justeres lidt med CSS. For eksempel: 2, men jeg synes selv med maksimal værdi for font-weight at symbolet er for spinkelt. Er der ingen circler med tykkere streger? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 6. dec 2020, 18:11 (CET)