Taxi 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Taxi 2
Overblik
Genre Komediefilm,
actionfilm,
thrillerfilm,
buddyfilm Rediger på Wikidata
Instrueret af Gérard Krawczyk
Manuskript af Luc Besson
Medvirkende Samy Naceri
Frédéric Diefenthal
Marion Cotillard
Emma Sjoberg
Bernard Farcy
Musik af Al Khemya
IAM
Produceret af Luc Besson
Michele Petin
Laurent Petin
Distributør Lions Gate Entertainment
Udgivelsesdato 29. marts 2000
Censur 11 år Tilladt for børn over 11 år
Længde 88 min.
Oprindelsesland Frankrig
Sprog Fransk
Japansk
Budget € 10 200 000
Indtjening € 84 865 520
Efterfulgte Taxi
Fortsættes i Taxi 3
Links
på IMDb Rediger på Wikidata
på scope.dk Rediger på Wikidata
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Taxi 2 (også kaldet Taxi Taxi) er en fransk film instrueret af Gérard Krawczyk og udgivet i 2000. Det er efterfølgeren til Taxi skrevet af Luc Besson og instrueret af Gérard Pirès i 1998. Den blev efterfulgt af Taxi 3 i 2003.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Taxi 2 fortæller historien om en Japansk forsvarsminister, der besøger Marseille for at se byens anti-bande taktik. Under besøget, bliver han dog kidnappet af en gruppe, der arbejder for den Japanske Yakuza. Den unge politimand Émilien (Diefenthal) er fast besluttet på at redde ministeren og betjent Petra (Sjoberg) (hans kæreste), der også er blevet kidnappet, og gendanner æren af hans afdeling. Endnu engang er fartdjævelen taxachaufføren Daniel (Naceri) opfordret til at redde dagen med sine høj-hastigheds kørefærdigheder.

Produktion[redigér | rediger kildetekst]

Luc Besson blev undersøgt af myndighederne efter en kameramand døde under optagelserne. En Peugeot 406 skulle lande i en bunke af pap efter et stunt, men missede og ramte flere af kameraholdet. En kameramand døde senere af sine indre kvæstelser og en anden kameramand brækkede begge sine ben. Myndighederne hævdede at sikkerheden blev kompromitteret i forsøg på at reducere omkostningerne.[1] Stuntkoordinator Rémy Julienne fik 18 måneders betinget fængsel og en bøde på 13.000 euro. Luc Besson, Grenet og instruktør Gerard Krawczyk blev alle fritaget for retsforfølgelse.[2] Mitsubishi Lancer Evolution VI er også præsenteret som en bil styret af Yakuza.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Besson investigated for film death
  2. ^ "'James Bond' stuntman convicted over film shoot death". Arkiveret fra originalen 11. august 2011. Hentet 3. juni 2012.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]