The Darkness

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
The Darkness
The Darkness at 930 Club.JPG
Justin Hawkins, 2012
Information
Oprindelse Storbritannien
Genre Rock
Medlemmer Dan Hawkins
Justin Hawkins
Ed Graham
Richie Edwards
Eksterne henvisninger
thedarknessrock.com

The Darkness er et britisk glam-rock band.

Bandet har sine rødder i Lowestoft, Suffolk, der ligger helt ude på spidsen af den engelske østkyst.

Det var i 2003 at The Darkness fik sit store gennembrud på den internationale rockscene. Med Kiss, Queen og Sweet i bakspejlet leverede bandet en heftig cocktail af retro-metal, spaderock, 80er-lyd, luftguitar og stramme bukser. Debutalbummet "Permission To Land" toppede den engelske salgsliste flere uger i træk og singlen "I Believe In A Thing Called Love" blev P3's Uundgåelige i slutningen af september ’03.

I starten af 2005 gik The Darkness i studiet med et kuld nye sange og med den erfarne rockproducer Roy Thomas Baker som fødselshjælper. Han har tidligere arbejdet sammen med store navne som The Who, Rolling Stones, David Bowie, Queen, Free - og danske Gasolin'. Der gik dog ikke lang tid før bandet røg i totterne på hinanden. Der var meget i vejen, og det endte med at forsanger Justin Hawkins gik sin vej, smækkede med døren og kastede sig over sit soloprojekt British Whale. Under sit nye alias fik han i sommerens løb et mindre hit med en lettere opdateret version af Sparks-klassikeren "This Town Ain't Big Enough For Both Of Us".

I marts 2011 blev The Darkness genforenet med de fire originale bandmedlemmer - altså inkl. Justin Hawkins. De spillede tre opvarmningsshow i Norwich, Leamington og i Londons Shepherd's Bush Empire, før de optrådte på Download Festival 2011. Dette blev efterfulgt af et "intimt" show på London’s 100 Club, med støtte fra bl.a. Dark Stares og bemærkelsesværdigt fra Queen-guitaristen Brian May. Efterfølgende turnerede bandet i Japan, Storbritannien og Irland.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]