The Jerry Springer Show

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
The Jerry Springer Show Logo
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

The Jerry Springer Show er et amerikansk talkshow, med Jerry Springer som vært. Talkshowet er berømt og berygtet for sine vanvittige historier, der ofte inkluderer emner om incest, racisme, utroskab og andet. Talkshowet er ofte det man forbinder med "Trash TV", der var et kendetegnende begreb for en række tabloid-talkshows fra slut 80'erne op gennem 90'erne. I Danmark blev programmet vist på TV3.

Stil[redigér | redigér wikikode]

The Jerry Springer Show fik sin premiere d. 30. september 1991. Showet var i begyndelsen et langt mere seriøst program, hvor det havde en mere politisk natur. Programmet fokuserede på bl.a. amerikanske borgere under kummerlige forhold pga. fattigdom. Programmet havde problemer med at tiltrække seere, og skiftede meget voldsomt natur. Showet blev langt mere plat og underholdende, og havde en meget forargende stil. Det har ofte været diskuteret om situationerne var skuespil eller faktiske, hvor der er eksempler på begge.

Nævneværdige programmer[redigér | redigér wikikode]

I programmet "I cut off my manhood" har Jerry Springer besøg af Earl Zea, der skar sin penis af, for at skille sig af med en homoseksuel stalker, Ronnie Fountain. Dette var, trods sin vanvittige handling, en rigtig hændelse, som havde været oppe i medierne en måned inden.

Jerry Springer interviewede også den kontroversielle punkmusiker GG Allin engang, og har også interviewet Peter Steele fra Type O Negative.