Talkshow

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Talkshowet The Dick Cavett Show i 1971 med Dick Cavett t.h. med Anthony Quinn som gæst

Talkshow er et amerikansk ord for en bestemt type program i fjernsyn, hvor samtalen står centralt. Det tilsvarende ord på engelsk er »chat show«. Såkaldte talkshows benytter enten den direkte sendeform eller den såkaldte live-on-tape-form.

Talkshows er billige at producere og tiltrækker publikum, der er interessant for annoncører. Dermed er det blevet et varemærke for kommercielt tv, specielt i USA. Kernen i et talkshow er en programleder/vært, gæster og publikum.

Amerikansk fjernsyn har fremdrevet to typer talkshow, en model mange andre lande har anvendt. Den ene bliver sendt i bedste sendetid, og har ofte en kvindelig programleder og tager for sig intime og private sager relateret og fokuseret på personer. Eksempler:

Den anden er et aftenshow, og har ofte en mandlig vært og tager ofte udgangspunkt i en offentlig person – eksempelvis en kendis eller en politiker.

Eksempler:

Danske eksempler på talkshows er: