Theodore Watts-Dunton

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Theodore Watts-Dunton.

Walter Theodore Watts-Dunton (12. oktober 1836 i St. Ives, Huntington7. juni 1914 i London) var en engelsk forfatter og kritiker.

Han var oprindelig sagfører, men blev fra 1875 regelmæssig medarbejder ved The Athenæum, hvor han ved sin anmeldervirksomhed af hovedsagelig nyere engelsk digtning vandt betydelig indflydelse og kom i venskabsforhold til flere af tidens digtere, særlig Rossetti og Swinburne, der i de sidste år af sit liv boede hos ham.

Som ung havde han stået Borrow nær og var gennem ham blevet fortrolig med de engelske tateres liv og tankesæt, et forhold, der satte stærke spor i hans digtsamling The Corning of Love (1897) og romanen Aylwin (1898), der i løbet af få måneder opnåede talrige oplag. 1903 udkom The Renaissance of Wonder, en afhandling om den nyromantiske bevægelse, og i 1910 Studies of Shakespeare.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.