Thomas Hestbæk Andersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Thomas Hestbæk Andersen (født i 1975) er dansk sprogforsker og direktør for Dansk Sprognævn.

Uddannelse og karriere[redigér | rediger kildetekst]

Thomas Hestbæk Andersen har en PhD i dansk fra Institut for Sprog og Kommunikation, Syddansk Universitet, og en kandidatgrad fra samme universitet.

Han blev ansat som amanuensis i dansk virksomhedskommunikation ved Institut for Sprog og Kommunikation på Syddansk Universitet i 2003 og blev senere adjunkt og lektor på samme institut. Han blev direktør for Dansk Sprognævn i 2019.

Ledelse[redigér | rediger kildetekst]

Thomas Hestbæk Andersen har været forskningsleder og bevillingshaver for "Resemina" ("The digital resemiotisation of buying and selling interaction"), et Velux-finansieret kernegruppeprojekt, og centerleder for Centre for Multimodal Communication på Syddansk Universitet. Han har også været projektleder for "Teksten i grammatikken" og forskergruppeleder for Multimodality, Choice and Text.

Tillidsposter[redigér | rediger kildetekst]

Thomas Hestbæk Andersen er medlem af bestyrelsen for Danske Taler og har været medlem af forskningsudvalget for Institut for Sprog og Kommunikation på Syddansk Universitet. Han har også været medlem af Akademisk råd for Humaniora og af Studienævn for International Virksomhedskommunikation på samme universitet.

Formidling[redigér | rediger kildetekst]

Thomas Hestbæk Andersen har mere end tyve års erfaring med undervisning og faglig vejledning, og han har skrevet adskillige lærebøger, herunder den populærvidenskabelige monografi om dansksproget tekstforfatning Sæt ord på![1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ https://bibliotek.dk/da/work/870970-basis:27220533