Thorvald Mule

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Thorvald Mule
Født 21. marts 1823 Rediger på Wikidata
Død 6. december 1877 (54 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Billedhugger Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Mogens Thorvald Mule (21. marts 1823 i København6. december 1877 sammesteds) var en dansk billedhugger.

Mule var elev af Herman Wilhelm Bissen og udstillede fra 1842-74 en del statuer og relieffer; af hans større arbejder er gruppen Den gode Hyrde (1869) det mest vellykkede; ved siden af sådanne ting udførte han flere kønne småfigurer i kallipasta og skar en del kaméer i konkylie. For de to store porcelænsfabrikker og for Ipsens terrakottafabrik, af hvilken sidste han en tid var kunstnerisk leder, modelerede han adskillige kopier efter Bertel Thorvaldsen; fra 1872 til sin død forestod han for egen regning en kallipastafabrik. Mule gjorde meget for at samle københavnske kunstnere i en selskabelig forening og var en initiativtagerne til oprettelsen af Kunstnerforeningen af 18. november.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]