Tofte (Hurum)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For alternative betydninger, se Tofte. (Se også artikler, som begynder med Tofte)
Tofte
Overblik
Land Norge Norge
Kommune Asker
Fylke Viken
Postnr. 3482 Tofte
Demografi
Befolkningstal 3.047 (2012)
 - Areal 3,55 km²
 - Befolknings­tæthed 858,3 pr. km²
Oversigtskort

Tofte er en by i Asker kommune i Viken fylke i Norge. Byen har 3 047 indbyggere (2012), og ligger mellem Kana og Filtvet. Mod vest starter Sandbukta-Østnestangen naturreservat med kystnåleskov og Hurums berømte forekomst af mistelten.

Tofte syd på Hurumlandet. Kart: Finn Bjørklid

Stedet[redigér | rediger kildetekst]

Tofte er mest kendt for Södra Cell Tofte, en cellulosefabrik midt i Tofte, og Hurum fabrikker som laver papir. Sidstnævnte blev i 2007 overtaget af industriselskabet Daimyo. Ved Södra Cells fabrik ligger også Statkraft Hurum saltkraftværk (Statkraft Osmotic Power Prototype), som er verdens første saltkraftværk baseret på osmose, åbnet af Statkraft 24. november 2009.

Hurum ungdomsskole som ligger i Tofte er blevet udvalgt til at repræsentere Norge i et projekt som handler om samarbejde mellem skoler og industrier. Hurum ungdomsskole og Södra Cell Tofte vandt 4. oktober 2006 prisen for bedste partnerskab mellem skole og virksomhed i Europa. Tildelingen af prisen fandt sted under den internationale partnerskabskonference i Calabrien, Italien. Ellers er Tofte kendt for sin produktion af vinen. Golden Power.

Tofte betjenes af Ruters buslinje: 251 (Tofte – Oslo Busterminal).

Billeder[redigér | rediger kildetekst]

Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi