Toiletpasser

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Tilkøbsprodukter på et offentligt toilet

En toiletpasser er en person der passer og rengør offentlige toiletter og tager mod betaling for sine ydelser af de besøgende. I Danmark er den populære omtale- og tiltaleform for kvindelige og mandlige toiletpassere hhv. tissekone[1] og tissemand.[2] Toiletpassere sørger også for god orden og kan også sørge for at toiletterne ikke benyttes til at indtage euforiserende stoffer.

Som ved andre manuelle jobs i den vestlige verden, bliver der også færre toiletpassere til at passe arbejdet på offentlige toiletter, da disse i overvejende grad erstattes af automatiseret adgangskontrol med betalingsanlæg. De offentlige toiletter i København på Israels Plads, Trianglen, Vesterbro Torv og i Nyhavn bemandes dog stadig af i alt 28 tissekoner og tissemænd.[3]

Toiletpassere på eksklusive offentlige toiletter rundt om i verden, som f.eks. på hoteller, i barer, natklubber og restauranter, kan udover grundydelsen også tilbyde et mindre udvalg af toiletartikler, parfume, mundskyl, tyggegummi, cigaretter og eventuelt kondomer.

Kildehenvisninger[redigér | redigér wikikode]


Job Stub
Denne artikel om et job er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.