Toiletpasser

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Tilkøbsprodukter på et offentligt toilet

En toiletpasser er en person der passer og rengør offentlige toiletter og tager mod betaling for sine ydelser af de besøgende. I Danmark er den populære omtale- og tiltaleform for kvindelige og mandlige toiletpassere hhv. tissekone[1] og tissemand.[2] Toiletpassere sørger også for god orden og kan også sørge for at toiletterne ikke benyttes til at indtage euforiserende stoffer.

Som ved andre manuelle jobs i den vestlige verden, bliver der også færre toiletpassere til at passe arbejdet på offentlige toiletter, da disse i overvejende grad erstattes af automatiseret adgangskontrol med betalingsanlæg. De offentlige toiletter i København på Israels Plads, Trianglen, Vesterbro Torv og i Nyhavn bemandes dog stadig af i alt 28 tissekoner og tissemænd.[3]

Toiletpassere på eksklusive offentlige toiletter rundt om i verden, som f.eks. på hoteller, i barer, natklubber og restauranter, kan udover grundydelsen også tilbyde et mindre udvalg af toiletartikler, parfume, mundskyl, tyggegummi, cigaretter og eventuelt kondomer.

Kildehenvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Tissekonerne under jernbanen. Danmarks Radio. 31. juli 2008. Hentet 29. oktober 2012. 
  2. ^ Werner er tissemand på Tunø. Århus Stiftstidende. 4. juli 2009. Hentet 29. oktober 2012. 
  3. ^ Indre bys tissekoner er reddet efter borgerprotest. Politiken. 13. december 2011. Hentet 28. oktober 2012. 


Job Stub
Denne artikel om et job er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.