Trent Reznor

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Trent Reznor
Trent-Reznor 2009.jpg
Reznor, der optræder i 2009.
Information
Født Michael Trent Reznor
17. maj 1965 (55 år)
New Castle, Pennsylvania, USA
New Castle Rediger på Wikidata
Aktive år 1982–i dag

Michael Trent Reznor (født 17. maj 1965) er en amerikansk musiker, sanger, producent og multi-instrumentalist. Han er skaberen og primære kreative åre bag bandet Nine Inch Nails og har tidligere været med i grupperne Option 30 og Exotic Birds. I 2007 stoppede Reznor aftalen med Interscope Records, og er nu en uafhængig, usigneret musiker.

Reznor begyndte at skabe musik tidligt i sit liv, og han nævner sin beskyttede vestlige Pennsylvania barndom som en tidlig indflydelse. Efter at havde været involveret i en række synthesizer-baserede bands i midten af 80'erne, fik Reznor et job på Right Track Studios og begyndte at skabe sin egen musik efter studiets lukketid. Reznor's første udgivelse som Nine Inch Nails, Pretty Hate Machine, blev en kommerciel succes, og han har siden udgivet seks store studie udgivelser. Uden for Reznor's hovedværk Nine Inch Nails, har han bidraget til mange andre kunstneres albums, herunder Marilyn Manson og mere aktuelle Saul Williams. I 1997 kom Reznor i Time Magazine's liste over årets mest indflydelsesrige personer, og Spin magazine har beskrevet ham som "den mest vitale kunstner i musik."

Nine Inch Nails[redigér | redigér wikikode]

Nine Inch Nails' debut album, Pretty Hate Machine blev udgivet i 1989. Det var en kommerciel succes og blev certificeret Gold i 1992. Reznor's pladeselskab tvang Reznor til at producere en opfølgning på Pretty Hate Machine, med singler som skulle være for alle, valgte Reznor at løsrive sig fra kontrakten, og søge efter et nyt. For at et andet pladeselskab ikke skulle fatte mistanke, og kræve det samme sendte Reznor materiale under et dæknavn og fik en kontrakt på TVT records som udgav Broken EP'en i 1992. I sommeren 1991 var Nine Inch Nails med under Lollapalooza festivalen, og vandt desuden en Grammy i 1993 via nummeret "Wish" fra Broken EP.

Nine Inch Nails's andet fuld-længde album, The Downward Spiral, trådte op på Billboard top 200 i 1994 som nummer to, trods mange nyere albums, er dette album det mest solgte Nine Inch Nails album i USA nogensinde.

Nine Inch Nails turnerede i en udstrakt grad i løbet af de næste par år, herunder en koncert på Woodstock'94, hvor han sagde til publikum, at han ikke kunne lide at spille store steder.

Fem år er gået før Nine Inch Nails's næste store album, The Fragile, som er en dobbelt cd, debuterede i september 1999 som nummer et på Billboard, pladen sælger 228.000 eksemplarer i sin første uge og modtager fantastiske anmeldelser. Seks år skal der gå før Nine Inch Nails næste fuldlængde album, WITH TEETH udkommer, som også debutederede på toppen af Billboard. Albummet blev skrevet og indspillet efterfølgende af Reznor's kamp med alkoholisme og stofmisbrug.

Nine Inch Nails's 2007 største studie udgivelse, Year Zero. Reznor har beskrevet Year Zero som et koncept-album der kritiserer den amerikanske regering's nuværende politik, og hvordan den vil påvirke verdenen 15 år i fremtiden.

I marts 2008, udgiver Nine Inch Nails det instrumentale album Ghosts I–IV, uden en pladekontrakt

I maj 2008, udgav Nine Inch Nails et studie album ved navn The Slip, lige nu kan den kun fås via digital download.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.