Troy H. Middleton

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Troy H. Middleton
12. oktober 1889 - 9. oktober 1976
Troy Houston Middleton 1944.jpg
Middleton i Ardennerne, 1944
Født 12. oktober 1889
Mississippi
Død 9. oktober 1976 (86 år)
Baton Rouge, Louisiana
Troskab Amerikas Forenede Stater
Tjenestetid 1912 - 1950
Rang Generalløjtnant
Enhed Hæren
Chef for 45. infanteridivision
8. Korps
Militære slag og krige

1. Verdenskrig
2. Verdenskrig

Udmærkelser Army Distinguished Service Medal (2)
Silver Star
Legion of Merit
Senere arbejde Præsident for LSU

Generalløjtnant Troy Houston Middleton (12. oktober 18899. oktober 1976) var en fremragende soldat og underviser, som fungerede som korpsschef i Europa under 2. Verdenskrig og senere som præsident for Louisiana State University (LSU).

Middleton blev officer i den amerikanske hær i 1912. Han nåede at blive forfremmet til oberst i 1918, den yngste af den rang i det amerikanske ekspeditionskorps. Under 1. Verdenskrig havde Middleton ledelse i kamp, og fik tildelt Distinguished Service Medal for indsatsen i Meuse–Argonne offensiven.

Middleton gjorde derefter tjeneste på den amerikanske hærs infanteriskole på Fort Benning. Herefter kom han på Command and General Staff SchoolFort Leavenworth, Army War College, Washington, D.C. og endelig LSU. Efter at have gjort tjeneste som kommandant for kadetterne på LSU, trak han sig tilbage fra hæren i 1937 for at tage imod et tilbud om at blive dekan for administrationen og senere fungerede han som vicepræsident på universitetet.

I begyndelsen af 1942 blev han kaldt tilbage til tjenesten. Middleton havde kommandoen over 45. infanteridivision under kampene om Sicilien og Salerno. I december 1943 blev han forfremmet til at lede 8. Korps. Middletons fremragende ledelse under Operation Cobra og under Ardennerslaget førte til, at han i vide kredse blev anerkendt som en usædvanlig dygtig korpskommandør.

Da han igen tog sin afsked fra hæren vendte Middleton tilbage til LSU og i 1950 blev han udpeget til præsident for universitetet. Middleton fortsatte med at være konsulent for hæren i mange sammenhænge. Han boede i Baton Rouge, Louisiana indtil sin død i 1976. Han blev begravet på Baton Rouge National Cemetery. Hærens og luftvåbenets bygning for træning af reserveofficerer på Mississippi State University, Middletons alma mater, er opkaldt efter ham. Louisiana State Universitys bibliotek blev opkaldt efter ham, fordi da han var præsident for LSU, kom han i strid med den lovgivende forsamling i Louisiana om prioritering af bevillinger. Middleton ønskede et nyt bibliotek, mens lovgiverne ville lukke området bag det ene mål på Tiger Stadium. Begge dele blev gennemført.

Eksterne kilder[redigér | redigér wikikode]