TrygFonden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Livredder fra TrygFonden Kystlivredning

TrygFonden er en fond, der arbejder for at skabe mere tryghed i Danmark. TryghedsGruppen er hovedejer i forsikringsselskabet Tryg og står bag TrygFonden, som varetager TryghedsGruppens almennyttige arbejde. TrygFonden er initiativtager til en lang række projekter, der handler om at forbedre danskernes sikkerhed, sundhed og trivsel. Projekterne udvikles og gennemføres i samarbejde med førende eksperter og organisationer på de områder, som projekterne omhandler.

I 2014 kan TrygFonden anvende 550 millioner kr. på hundredvis af projekter, der øger trygheden lokal, på tværs af landet og i hele landet. Projekterne handler bl.a. om at reducere antallet af drukneulykker, medvirke til at flere overlever hjertestop uden for hospital samt at give ældre og demensramte glæde i hverdagen med besøgshunde.

Derudover støtter TrygFonden forskningsprojekter og finansierer bl.a. Center for Innovationsforskning ved Syddansk Universitet, Center for Aktiv Sundhed på Rigshospitalet og TrygFondens Børneforskningscenter på Aarhus Universitet.

TrygFonden driver også en række hjemmesider, hvor man kan finde nyttig information om livreddende førstehjælp og hjertestartere (hjertestarter.dk), bade- og vandsikkerhed(respektforvand.dk) og besøgshunde (besøgshunde.dk).

TrygFonden Kystlivredning drives i samarbejde med Dansk Svømmeunion.

Fokusområder TrygFonden har 12 fokusområder:

Sikkerhed: Respekt for vand, Sikker i trafikken, Forebyg brand

Sundhed: Lev sundt, Mental sundhed, Akuthjælp, Lev med kronisk sygdom, Patienten først

Trivsel: En chance i livet, En plads i fællesskabet, Et liv uden kriminalitet, Digital Tryghed.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]