Tuomas Holopainen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Tuomas Holopainen
Tuomas-Holopainen-keyboards1.JPG
Information
Fødselsnavn Tuomas Lauri Johannes Holopainen
Fødselsdato 25. december 1976 i Kitee, Finland
Fødested KiteeRediger på Wikidata
Statsborger FinlandRediger på Wikidata
Sprog FinskRediger på Wikidata
Genre Symfonisk metal
Power metal
Gothic metal
Associerede acts Nightwish
Darkwoods My Betrothed
For My Pain...
Nattvindens Gråt
Notable instrumenter
Keyboard
Eksterne henvisninger
Internet Explorer 7+8 logo.png Tuomas Holopainens officielle hjemmesideRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Tuomas Lauri Johannes Holopainen (født den 25. december 1976, i Kitee)[1][2] er keyboard-spiller og sangskriver][3] i det finske symfoniske metal-band Nightwish. Han har også spillet i bandsene Nattvindens Gråt og Darkwoods My Betrothed.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Tuomas startede med at studere i et musik kollegie, værende den bedste til at spille klarinet og klaver. Han spillede i flere bands, inkl. spille keyboard på tre albums med black metal-bandet Darkwoods My Betrothed, før han fik idéen om at starte sit eget band, hvor han selv ville skrive musikken.

Det førte til stiftelsen af Nightwish i juli 1996, rundt om et lejrbål.[4] Han spurgte Emppu Vuorinen & Tarja Turunen om de ville være med til hvad der dengang kun var et akkustisk projekt. Efter at have hørt Tarja's stærke sangstemme besluttede Tuomas at lave Nightwish om til et metalband.

Nightwish's første album, Angels Fall First, kom i 1997, men det var i 1998, efter udgivelsen af Oceanborn, at Tuomas' utrolige kompositionsevner fik anerkendelse over hele verden. Endnu fire udgivelser fulgte; Wishmaster (2000), Over the Hills and Far Away (2001), Century Child (2002) og Once (2004). I forbindelse de to sidste albums, tog Tuomas Nightwish til et helt nyt plan ved at samarbejde med symfoniorkestre fra Finland og Storbritannien, hvilket også er sket i forbindelse med det nye album fra 2007 Dark Passion Play, der både findes i en normal udgave med en cd og i en dobbelt udgave, hvor cd nummer to indeholder den instrumentale udgave af albummet.

Bands[redigér | redigér wikikode]

Nuværende[redigér | redigér wikikode]

Tidligere bands[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]