Floor Jansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Floor Jansen
Information
Født 21. februar 1981 (43 år)
Goirle, Holland Rediger på Wikidata
Oprindelse Goirle, Noord-Brabant
Genre Neoklassisk metal, power metal, progressivt metal, symfonisk metal, thrashmetal, gothic metal
Beskæftigelse Sanger, sangskriver
Aktive år 1997 – nu
Associeret med
Instrumenter
Vokal
Eksterne henvisninger
Officiel hjemmeside

Floor Jansen (udtalt [ˈfloːr ˈjɑnsə(n)]; født 21. februar 1981 i Goirle) er en hollandsk sanger, sangskriver og stemmetræner. Hun er den nuværende forsanger i det finske symfoniske metalband Nightwish.

Jansen blev først kendt som medlem af det symfoniske metalband After Forever, som hun var forsanger i fra 1997, hvor hun blev medlem som 15-årig. Hun fortsatte som forsanger frem til 2009. Efterfølgende dannede hun ReVamp med hvem hun har udgivet to albums. I 2012, efter den tidligere forsanger Anette Olzon forlod bandet, tog Nightwish Jansen med som tour-medlem indtil slutningen af deres Imaginaerum World Tour. I 2013 annoncerede gruppen, at Jansen nu var fuldtidsmedlem og forsanger. Hun opløste efterfølgende ReVamp for at fokusere på Nightwish.

Jansen har samarbejdet flere gange med Arjen Anthony Lucassen, og er et medlem af hans progressive metal-supergruppe Star One, og sang med på Ayreon-albummerne Universal Migrator Part 1: The Dream Sequencer, 01011001 og The Source, samt livealbummet Ayreon Universe – The Best of Ayreon Live. Hun var også forsanger på flere sange på MaYans album Quarterpast og på Avalons Angels of the Apocalypse. Hun er storesøster til sangeren Irene Jansen, som også har arbejdet med Ayreon.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Jansen live i 2013.

Med After Forever[redigér | rediger kildetekst]

Demoer

  • Ephemeral (1999)
  • Wings of Illusion (1999)

Studiealbums

EP'er

Singler

Med Nightwish[redigér | rediger kildetekst]

Studiealbums

Livealbums

Singler

Med ReVamp[redigér | rediger kildetekst]

Med Star One[redigér | rediger kildetekst]

Studiealbums

Livealbums

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

NederlandskSpire
Denne biografi om en nederlænder er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Person