Kløvervejlejren

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Tvedvejlejren)

Kløvervejlejren var en tysk flygtningelejr (nærmere bestemt opsamlingslejr), som lå i Kolding, Danmark. Bygningerne var oprindelig tyske militærbarakker opført af tyskerne på havnens grund beliggende mellem Kløvervej og Fjordstien. Den bestod af træhuse på støbt sokkel.

I de sidste måneder af 2. verdenskrig flygtede mange tyske kvinder og børn i Østpreussen fra den fremtrængende Røde Hær med skib til Danmark, hvor de blev fordelt i flygtningelejre rundt omkring i landet, heraf cirka 5000 i Koldingområdets to lejre Kløvervejlejren og Tvedvejlejren. Kløverlejrene rummede godt 500 mennesker

Efter krigen blev 250.000 tyske flygtninge udsluset til lejre i Vesttyskland fra lejrene i Kolding. De første flygtninge rejste i november 1946, de sidste først i februar 1949. Flygtningene i lejrene, var lukket inde bag pigtråd, og de måtte ikke omgås den lokale befolkning. I lejrene organiserede de selv deres dagligdag med skole, madlavning og andre aktiviteter. Lejrleder for Kløvervejlejren var Alfred Hansen.

Den østjyske længdebane anvendtes til ”ind- og udskibning” af flygtningene.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Denne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.