Ty

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ty
Født 17. august 1972Rediger på Wikidata
LondonRediger på Wikidata
Oprindelse London, England
Genre Hiphop
Aktive år 2001 -

Den engelske rapper Ty, Ben Chijioke, blev født i London af nigerianske forældre. Han begyndte at lave musik i midten af 90'erne, hvor han så lyset efter at have deltaget i poesi-workshoppen Ghetto Grammar .

I slutningen af 90'erne begyndte hans navn at optræde på forskellige udgivelser, og i 2000 udkom hans første single, Break the Lock, på det velestimerede selskab Big Dada.

Albumdebuten Awkward udkom året efter på samme selskab, og blev mødt med åbne arme af både anmeldere og fans. Modtagelsen var dog intet i betragtning, af den modtagelse som det andet album, Upwards, fik ved udgivelsen i 2003. Begejstringen var stor, og 'U'pwards blev efterfølgende nomineret til den prestigefyldte Mercury-pris.

Populariteten har også rakt ud over landegrænsen. De amerikanske rappere har også fået øje på Ty, der modsat flere af sine engelske kollegaer også besidder et mere amerikansk flow. Noget som bl.a. har skaffet Ty samarbejder med Talib Kweli og De la Soul.

Samarbejdet med De la Soul, på nummeret The Idea, kunne høres på det seneste album Closer, der udkom i 2006, og bl.a. blev rost kraftigt på disse sider.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Albums[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra DR's musikleksikon. Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet helt erstattet af anden tekst, bedes denne skabelon venligst fjernet.