Uafgjort

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Se Wiktionarys definition på ordet:
En MMA-kamp ender uafgjort

Uafgjort betegner inden for spil og sport, et resultat hvor det, eksempelvis ved pointlighed, ikke er muligt at udpege en vinder. I nogle sportsgrene er der særlige metoder til at undgå uafgjort stilling i den enkelte kamp eller turnering.

Uafgjort i forskellige spil og sportsgrene[redigér | rediger kildetekst]

Hvis begge hold har scoret lige mange mål, men der af hensyn til turneringen skal findes en vinder, benyttes som regel forlænget spilletid (evt. golden goal-varianten), og hvis stillingen derefter er lige, skrides til straffesparkskonkurrence. I visse turneringer benyttes reglen om udebanemål.
Et spil kryds og bolle ender uafgjort, hvis ingen af spillerne får tre på stribe. Ved optimalt spil ender kryds og bolle altid uafgjort.
Et spil skak ender uafgjort (remis eller pat), hvis spillerne bliver enige derom eller hvis det på den ene eller anden måde er udelukket at nogen af spillerne kan vinde.
  • Tennis:
  • I tennis spilles til den ene side dels har vundet et bestemt antal sæt, dels har vundet to sæt mere end modstanderen. I nogle turnering benyttes tie-break for at få en hurtigere afgørelse.
  • Wrestling:
En wrestlingkamp kan ende uafgjort, hvis begge wrestlere bliver diskvalificeret samtidig eller hvis tiden løber ud (time-limit draw), inden der er fundet en vinder.