University of Virginia

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Logo
Virginias første universitetsbibliotek, tegnet af Jefferson.

University of Virginia eller blot Virginia, fork. U.Va. eller UVA, er et offentligt ejet universitet beliggende i Charlottesville i delstaten Virginia, USA. Det er et af landets 8 Public Ivy-universiteter og har ca. 20.000 indskrevne studerende. På U.S. News & World Report's rangliste over amerikanske colleges er universitetet p.t. rangeret som nr. 3, kun overgået af University of California, Berkeley og University of California, Los Angeles.[1]

Universitetet blev grundlagt i 1819 af Thomas Jefferson og er det eneste universitet i USA, der er på UNESCO's verdensarvsliste. Det har spillet en vigtig rolle i det amerikanske undervisningssystem, idet det var førstt med uddannelser indenfor astronomi, filosofi og arkitektur. Siden 1840'erne har universitetet baseret sig på et såkaldt hædersystem, hvor de studerende lover ikke at lyve, stjæle eller snyde. Det betyder i praksis, at skriftlige eksaminer afholdes uden opsyn.

Blandt de kendte alumner fra University of Virginia er Edgar Allan Poe, Georgia O'Keeffe, Woodrow Wilson, Robert Kennedy og Ted Kennedy.

Kilder og eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Wikimedia Commons har medier relateret til:

Koordinater: 38°02′08″N 78°30′12″V / 38.0356°N 78.5033°V / 38.0356; -78.5033