Ureligiøs

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Det at være ureligiøs rangerer fra religiøse[1] og ikke-religiøse[2] holdninger. Betegnelsen "ureligiøs" er et meget bredt begreb, som findes i mange grader, som udtrykker en manglende stillingstagen og manglende interesse for religion.

Ureligiøs bliver ofte forvekslet med antireligiøs, ateisme og agnosticisme. (Ateisme er fraværet af tro på højere magter, mens agnosticisme er benægtelse af vished om højere magter.)

For den ureligiøse er religionen gledet mere eller mindre ud af personens liv, men det betyder ikke, at denne ikke tilhører nogen religion. Langt de fleste - om ikke alle - verdens ureligiøse tilhører officielt en religion, og de bliver som regel også gift i deres religions kirke eller tempel, men det karakteristiske er, at religionen ikke spiller nogen væsentlig rolle i dagligdagen. Som sådan er en ureligiøs person en, der er præget af en meget høj form for sekularisering. For de ureligiøse er folk, der argumenterer for deres handlinger ved at henvise til biblen, mere eller mindre mærkelige.

Kilder/referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Williams, J. Paul; Horace L. Friess (1962). "The Nature of Religion". Journal for the Scientific Study of Religion. Blackwell Publishing. 2 (1): 3-17. doi:10.2307/1384088. JSTOR 1384088.
  2. ^ Starobin, Paul. "The Godless Rise As A Political Force". The National Journal. Hentet 29. juli 2010.