Værangfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Værangfjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Rødøy
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Helgeland
Type fjord
Maks. længde 15 kilometer
Oversigtskort

Værangfjorden, eller Værangen,[1] er en fjord i Rødøy kommune i Nordland fylke i Norge. Fjorden går 15 kilometer mod nordøst til vigen Kista i bunden af fjorden. Fjorden krydses af polarcirklen.[2]

Fjorden har indløb mellem Telnes i øst og øen Renga i vest. På østsiden af fjorden, ovenfor Telnes, ligger Telnestinden973 moh. Fjorden går først nordover, men svinger efterhånden mod nordøst og øst forbi Klubben. I denne indre del af fjorden ligger Jektvika på sydsiden af fjorden. Bebyggelsen Værang, som fjorden er opkaldt efter, ligger på nordsiden. Inderst i fjorden ligger vigen Kista som har et smalt indløb via Kistastraumen. Dette sund bliver krydset af fylkesvej 17, som går langs den sydlige del af fjorden. Fylkesvej 440 går på nordsiden.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Værangfjorden". Faktaark. Kartverket. Hentet 25. februar 2017.
  2. ^ Værangfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi