Vestergade (Nørresundby)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For alternative betydninger, se Vestergade. (Se også artikler, som begynder med Vestergade)

Vestergade er en 800 meter lang gade fra Torvet i Nørresundby til Thistedvej.[1] Gaden var den gamle Kongevej mod vest som også blev betegnet Landevejsgaden. Den østlige del af Vestergade har været gågade siden 1967.[2]

Vejens forløb[redigér | rediger kildetekst]

Gågaden starter ved Torvet nær Limfjordsbroen og i gågaden findes en række udvalgsvarebutikker. I vejkrydset Vestergade-Vesterbrogade-Kirkegade bliver Vestergade til en trafikvej, der fortsætter ud til Lindholm Strandpark, hvor den fortsættes af Thistedvej. Der er en Rema 1000 i Vestergade 22.

Nørresundby Butikscenter[redigér | rediger kildetekst]

Nørresundby Butikscenter har adresse på Vestergade 30 (ved vejkrydset Vestergade-Vesterbrogade-Kirkegade). Det huser Føtex, Imerco, Intersport, Matas, Profil Optik, dametøjsbutikken Butik Henriette og en Poul M-frisør.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Vej og stiregister for Aalborg Kommune, Aalborg Kommune, 2004
  2. ^ Historien bag..., Aalborg Kommune

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Denne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Aalborgs våbenSpire
Denne artikel om geografi i Aalborg Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 57°3′35″N 9°55′8″Ø / 57.05972°N 9.91889°Ø / 57.05972; 9.91889