Vestfjorden (Nordkap)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Vestfjorden
Klippeformationerne Hornet og Kirkeporten på hver sin side af Vestfjorden.
Klippeformationerne Hornet og Kirkeporten på hver sin side af Vestfjorden.
Overblik
Land Norge
Kommuner Nordkap kommune
Kommuner (Fylker) Troms og Finnmark
Område Magerøya
Type Fjord
Maks. længde 6,5 km
Maks. dybde 48 meter
Oversigtskort
For alternative betydninger, se Vestfjorden. (Se også artikler, som begynder med Vestfjorden)

Vestfjorden er en fjordMagerøya i Nordkap kommune i Troms og Finnmark fylke i Norge. Fjorden ligger lige øst for selve Nordkap og går 6,5 kilometer mod sydvest til enden af den lille Mefjorden.[1]

Fjorden har indløb mellem Nordkap i vest og Store Stikka i øst. Det kjente landemærket Hornet ligger på vestsiden af fjorden. I den yderste del af fjorden er det holmene Store og Litle Stikka som markerer den østlige grænse, men længere inde går fjorden ind på vestsiden af Børneset. På østsiden af Børneset går Risfjorden ind til Skarsvåg. Inderst i Vestfjorden deler Støvelneset fjorden i to. Vestfjorden fortsætter på vestsiden til enden, mens Mefjorden går på østsiden af næsset. Ved Mefjorden ligger også landemærket Kirkeporten (no).

Inderst i Mefjorden ligger et hus, men ellers er det ingen bygninger ved fjorden.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Vestfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi