Victoria and Albert Museum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Indgangen ved Cromwell Gardens til Victoria and Albert Museum.

Victoria and Albert Museum (ofte forkortet som V&A) ligger på hjørnet af Cromwell Gardens og Exhibition Road i South Kensington, vest London, England. Det er specialiseret i anvendt og dekorativ kunst.

Museet blev etableret i 1852 som South Kensington Museum, efter succesen ved Verdensudstillingen i 1851. Museets første direktør var Sir Henry Cole, en utilitarist og medarrangør af verdensudstillingen. Han skaffede nogle af genstandene fra udstillingen. Oprindelig omfattede museet både kunst og videnskab og var designet til at inspirere gæsterne med eksempler på hvad der kunne opnås indenfor de to felter. Man mente på den tid at dette ville hjælpe til at forbedre indstillingen hos forbrugerne, producenterne og designerne som ville skabe en god cirkel som ville være til gavn for kulturen, og økonomien.

I 1913 blev den videnskabelige samling skilt fra og kom til at udgøre kernen i det nyetablerede Science Museum. Siden da har museet bibeholdt sin rolle med en af verdens fineste samlinger af dekorativ kunst.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svgDer mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men dens kilder er uklare, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg
MuseumStub
Denne artikel relateret til museer er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Artikelstump

Koordinater: 51°29′46.69″N 0°10′19.48″V / 51.4963028°N 0.1720778°V / 51.4963028; -0.1720778