Videnskab.dk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Videnskab.dk er et uafhængigt nyhedsmedie, hvis formål er at formidle nyheder om dansk og udenlandsk forskning.

Videnskab.dk blev oprettet i 2008, og under et år senere kom sitet på top 10 over de mest citerede specialmedier i Danmark.[1]

Nogle artikler produceres af redaktionenVesterbro, andre skrives af fagfolk og freelance journalister, mens atter andre oversættes fra udenlandske videnskabelige tidsskrifter.

Videnskab.dk samarbejder med en række populærvidenskabelige medier i ind- og udland samt videnskabelige råd om artiklerne. Blandt samarbejdspartnerne er Videnskabernes Selskab, Danmarks undervisningsportal, Dansk Naturvidenskabsformidling, Unge Forskere, Danfoss Universe, Experimentarium, Forskningens Døgn og det lignende norske forskning.no.

Driften finansieres af Forsknings- og Innovationsstyrelsen, Det Frie Forskningsråd, Det Strategiske Forskningsråd, Rådet for Teknologi og Innovation og Kulturministeriet.

Derudover kan man købe annnoncer på videnskab.dk så videnskab.dk henter en del af deres indtægter ved reklamesalg. Videskab.dk's artikler gennemgår ingen peer review.

Videnskab.dk blev hyldet som ‘bedste nye publicistiske initiativ i 2010’, og sitet i dag er blandt de ti mest citerede specialmedier i Danmark.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]