Viggo Langer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome globe current event.svgDenne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Kopieret tekst fra gammelt opslagsværk, og det er rimeligt at formode at der findes nyere viden om emnet. Hvis teksten er opdateret, kan denne skabelon fjernes.
Clockimportant.svg
Viggo Langer
Født 11. december 1860Rediger på Wikidata
Leipzig, ReudnitzRediger på Wikidata
Død 10. november 1942 (81 år)Rediger på Wikidata
RungstedRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Elev af Vilhelm Kyhn, Sigurd Konstantin-Hansen, Carl BlochRediger på Wikidata
Beskæftigelse KunstmalerRediger på Wikidata
Genre LandskabsmaleriRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Olaf Viggo Peter Langer[1] (11. december 1860 i Reudnitz ved Leipzig10. november 1942 i Rungsted) var en dansk landskabsmaler, halvbror til Hans Hansen.

Viggo Langer er søn af xylograf H.P. Hansen. I 1864 flyttede familien til København. alt som ungt menneske blev Langer efter at have stået tre år i malerlære elev af Vilhelm Kyhn og senere af Kunstakademiet, hvis klasser han gennemgik indtil 1887, samme år, som han ægtede Louise Frederikke Caroline du Plessis de Richelieu, datter af pastor Louis Armand du du Plessis de Richelieu. Sin moders familienavn Langer antog han i 1885 for at undgå forveksling med en anden maler, den senere som kunstsmed bekendte Viggo Hansen. Langer udstillede første gang på Forårsudstillingen 1882 en Mose i Bjærgskov ved Lejre; senere har han hvert år givet møde på Charlottenborg, mest med billeder fra Sydsjælland. Af hans arbejder, der tiltale ved smagfuldt motivvalg, elskværdig naturopfattelse og omhyggelig udførelse, erhvervedes i 1890 et, Fra Knudshoved ved Vordingborg, af Kunstforeningen i København.

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Født Hansen. Han tog navneforandring til Langer i 1885.


Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) af Sigurd Müller i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, 10. bind, side 63,udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Når en omskrivning af teksten til mere nutidig sprog, og wikificeringen er foretaget, skal der anføres en reference med henvisning til forfatteren og den relevante udgave af DBL, jf. stilmanualen, dette angives som f.x:
{{Kilde |forfatter=Navn |titel=Efternavn, Fornavn |url=http://runeberg.org/dbl/... |work=[[Dansk Biografisk Leksikon]] |udgave=1 |bind=I til XIX |side=xxx |besøgsdato=dags dato}}
og herefter indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]