Viggo Langer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Viggo Langer
Maleri Gæs ud for et bindingsværkshus i Østby (1938) af Viggo Langer
Personlig information
Født 11. december 1860 Rediger på Wikidata
Leipzig, Sachsen, Tyskland, Reudnitz, Sachsen, Tyskland Rediger på Wikidata
Død 10. november 1942 (81 år) Rediger på Wikidata
Rungsted, Danmark Rediger på Wikidata
Far Hans Peter Hansen Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Elev af Vilhelm Kyhn, Sigurd Konstantin-Hansen, Carl Bloch Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Kunstmaler, kunstner Rediger på Wikidata
Genre Landskabsmaleri Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Olaf Viggo Peter Langer[1] (11. december 1860 i Reudnitz ved Leipzig10. november 1942 i Rungsted) var en dansk landskabsmaler, halvbror til Hans Hansen.

Viggo Langer er søn af xylograf H.P. Hansen. I 1864 flyttede familien til København. alt som ungt menneske blev Langer efter at have stået tre år i malerlære elev af Vilhelm Kyhn og senere af Kunstakademiet, hvis klasser han gennemgik indtil 1887, samme år, som han ægtede Louise Frederikke Caroline du Plessis de Richelieu, datter af pastor Louis Armand du du Plessis de Richelieu. Sin moders familienavn Langer antog han i 1885 for at undgå forveksling med en anden maler, den senere som kunstsmed bekendte Viggo Hansen. Langer udstillede første gang på Forårsudstillingen 1882 en Mose i Bjærgskov ved Lejre; senere har han hvert år givet møde på Charlottenborg, mest med billeder fra Sydsjælland. Af hans arbejder, der tiltale ved smagfuldt motivvalg, elskværdig naturopfattelse og omhyggelig udførelse, erhvervedes i 1890 et, Fra Knudshoved ved Vordingborg, af Kunstforeningen i København.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Født Hansen. Han tog navneforandring til Langer i 1885.


Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) af Sigurd Müller i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, 10. bind, side 63, udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Når en omskrivning af teksten til et mere nutidigt sprog og wikificeringen er foretaget, skal der anføres en reference med henvisning til forfatteren og den relevante udgave af DBL, jf. stilmanualen. Dette angives som fx:
{{Kilde |forfatter=Navn |titel=Efternavn, Fornavn |url=https://runeberg.org/dbl/... |work=[[Dansk Biografisk Leksikon]] |udgave=1 |bind=I til XIX |side=xxx |besøgsdato=dags dato}}
og herefter indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]