Spring til indhold

Vindekåbe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Vindekåbe
Rincewind
Information
Første gang setMagiens Farve
Skabt afTerry Pratchett
Spillet afDavid Jason
StemmelæggerEric Idle
KønMand
Nationalitetfra Ankh-Morpork

Vindekåbe (eng.: Rincewind) er en fiktiv person i Terry Pratchetts romanserie om Diskverdenen; han har en fremtrædende rolle i flere af bøgerne og spiller en birolle i flere andre.

Vindekåbe er en falleret troldmand, der er ude af stand til at udøve magi. Han blev som ung smidt ud af Det Usete Universitet efter at have sneget sig til at kigge i den magtfulde troldmandsbog Oktavoen. Ved denne lejlighed sprang én af de otte besværgelser, der er skrevet i bogen, ud og gemte sig i Vindekåbes hjerne; det er angiveligt fordi andre formularer er så bange for denne magtfulde besværgelse, at de nægter at opholde sig i samme hjerne som den, at Vindekåbe er ude af stand til at udøve magi.

Vindekåbe er guide for Diskverdenens første turist Småblomst og dennes bagage Bagage i den første bog i serien, Magiens Farve.

David Jason spiller Rincewind i filmen The Colour of Magic fra 2008 og Eric Idle lægger stemme til ham i spillene Discworld fra 1995 og Discworld II: Missing Presumed...!? fra 1996.

Eksterne henvisninger

[redigér | rediger kildetekst]
Fiktiv personSpire
Denne biografi om en fiktiv person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi