VisiCalc

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
VisiCalc
VisiCalc på Apple II
Udvikler(e) VisiCorp
Stabil version VisiCalc Advanced Version (1983)
Operativsystem Apple II
Atari 8-bit familien
Commodore PET
CP/M
DOS
Type Regneark
Licens Ophavsret EULA
Hjemmeside Hjemmeside

VisiCalc er et regnearksprogram som først blev udviklet til Apple II-computere i 1979. Det var en såkaldt killerapplikation og var som sådan med til at ændre Apple II's status fra et legetøj til en vigtigt værktøj i erhvervslivet.

VisiCalc blev først distribueret af Personal Software Inc., senere af det amerikanske firma VisiCorp. Programmet blev senere udvidet med VisiWord og VisiBase. VisiCalc blev også udgivet til Atari- og Commodore-computere baseret på MOS Technology 6502-CPU'en ligesom Apple II. Mange danske firmaer har brugt VisiCalc på bl.a. Commodore-kontormaskiner.

Da IBM lavede deres IBM PC med MS-DOS – måske inspireret af Apple II's og VisiCalcs succes i erhvervslivet – kom der også en pc-udgave af VisiCalc. Imidlertid blev Lotus 1-2-3 hurtigt det dominerende regneark til pc'en, og det begyndte at gå dårligere for VisiCorp som krakkede omkring 1984.


SoftwareSpire
Denne artikel om software og programmering er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.