Vola armatur

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Armatur til Nationalbanken[redigér | rediger kildetekst]

Da Arne Jacobsen i 1961 vandt en indbudt konkurrence om Nationalbanken i København, blev han kontaktet af Verner Overgaard som havde en ide om hvordan et armatur til Nationalbanken skulle se ud. Verner Overgaards tanke var, at alle rør skulle bygges ind i væggen, så kun greb og udløb ville være synlige, hvilket var noget helt nyt på daværende tidspunkt.

Et kendetegn ved Arne Jacobsens arbejde var, at alt overflødigt var skåret væk. Enkeltheden og helheden i udtrykket var hans mål. Han fandt derfor også ideen om en helt ny form for armatur interessant og tilbød at arbejde videre med udformningen af selve armaturet.

Samarbejde[redigér | rediger kildetekst]

Efter Arne Jacobsens død i 1971, fortsatte samarbejdet med Teit Weylandt, der i sin tid arbejdede for Arne Jacobsen. Senere indledte Carsten Overgaard et samarbejde med Aarhus Arkitekterne A/S om videreudvikling af VOLA serien.

Producent[redigér | rediger kildetekst]

VOLA-armaturene bliver produceret af VOLA A/S i Horsens, der i 2018 har 50 års jubilæum med produktionen af VOLA armaturer. VOLA hed tidligere I. P. Lund, grundlagt i 1873, er i dag ejet og drevet af Overgaard familien. Navnet VOLA kommer af Verner Overgaard Lund Armaturer.

Kilder og eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]