Walt Disney Pictures

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Walt Disney Pictures
Walt Disney Pictures
Virksomhedsinformation
Selskabsform Datterselskab
Branche Filmproduktion
Grundlagt Burbank, Californien, USA (1983)
Hovedsæde Burbank, Californien, USA
Eksterne henvisninger
http://www.disneypictures.com

Walt Disney Pictures henviser til flere forskellige erhverv knyttet til Walt Disney Company:

Walt Disney Pictures blev etableret som en betegnelse i 1983, så de film, som siden Walt Disney døde, blev udgivet under moderskabets navn, som dengang hed Walt Disney Productions. Et andet firma, Touchstone Pictures, blev etableret i 1984 for at hjælpe Disney med at udgive film med et mere modent indhold end der allerede var forbundet med Disneys navn.

Walt Disney Pictures and Television, et datterselskab til Walt Disney Studio Entertainment og det vigtigste produktionsfirma til live-action spillefilm sammen med Buena Vista Motion Pictures Group, som er baseret på Walt Disney Studios, erhverver og producerer film, der er blevet frigivet under Walt Disney Pictures og Touchstone Pictures bannere. Firmaets mest succesfulde kommercielle produktionspartnere har i de senere år været Jerry Bruckheimer, Spyglass Entertainment og Walden Media.

Animerede film produceret af Walt Disney Animation Studios, Pixar Animation Studios, og DisneyToon Studios bliver normalt udgivet fra Walt Disney Pictures. Undtagelser er Who Framed Roger Rabbit og The Nightmare Before Christmas, som originalt blev udgivet fra Touchstone Pictures.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]