The Walt Disney Company

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
The Walt Disney Company
TWDC Logo.svg
TWDC Logo.svg
Virksomhedsform Offentligt (NYSEDIS)
Grundlæggelse Los Angeles, Californien, USA[1]
(den 16. oktober 1923)
Hovedsæde(r) Burbank
Nøgleperson(er) Walt Disney
Roy Disney
Robert A. "Bob" Iger
John E. Pepper, Jr.
Roy E. Disney
Steve Jobs
Anne Sweeney
Branche(r) Medie og Underholdning
Omsætning 37,843 mia. USD (2008)
Medarbejdere 150.000 (2008)[2]
Hjemmeside(r) Disney.com
Twitter Disney
Walt Disney Studios, hovedkvarteret for The Walt Disney Company

The Walt Disney Company (eller Disney) er et amerikansk multinationalt massemedieselskab med hovedkvarter i Walt Disney Studios i Burbank i Californien. Det anses for indtægtsmæssigt at være den største mediekoncern i verdenen.[3] Ved grundlæggelsen den 16. oktober 1923 af Walt og Roy Disney som Disney Brothers Cartoon Studio var Walt Disney Productions sig som foregangsselskab inden for den amerikanske animationsindustri, før det inddrog live-action-filmproduktion, fjernsyn og rejser. Da selskabet ændrede navn til det nuværende i 1986, udvidede The Walt Disney Company med teater, radio, musik, bogforlag og online medier. Derudover har selskabet også skabt nye områder inden for selskabet for at udvide målgruppen, som hovedsaglig var småbørn og børnefamilier.

Selskabet er nok bedst kendt for filmstudiet, Walt Disney Studios, som i dag er et af de største og mest kendte i USA. Disney ejer og administrerer ABC-tv-transmissionsnetværk som kabeltv-kanalerne Disney Channel, ESPN, A+E Networks og ABC Family; bogforlag, merchandise og teaterafdelinger. Og ejer og administrerer 14 tema- og forlystelsesparker rundt omkring i verdenen. Selskabet har haft en succesfuld musikafdeling, ligesom det har haft samarbejde med Dow Jones Industrial Average siden 6. maj, 1991. En af firmaets første og kendteste tegnefilmsfigurer Mickey Mouse er The Walt Disney Companys officielle maskot.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisning[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Company History". Corporate Information (The Walt Disney Company). Hentet 2008-08-30. 
  2. ^ 2008 10-K. Hentet 2009-02-12. 
  3. ^ Siklos, Richard (February 9, 2009). Why Disney wants DreamWorks. CNN/Money. Hentet February 9, 2009. 


Firma Stub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i USA er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.